De provincie Antwerpen is vóór fuiven. Met de provinciale fuifbus zorgt ze er ook voor dat jongeren veilig van en naar de fuif gebracht worden. Sinds de start van de fuifbussen in 2010 reden intussen al meer dan 800 bussen uit.

Steeds meer fuiforganisatoren doen beroep op deze gratis provinciale dienstverlening. In april rijdt de provinciale fuifbus liefst 10 keer uit in Wiekevorst, Retie, Meer, Kasterlee, Hoogstraten, Merksplas, Lille-Gierle, Mol, Bevel-Nijlen en Antwerpen.

Gedeputeerde Inga Verhaert zal op zaterdag 7 april om 22 uur de fuifbus nemen voor de Frisco in den Disco-fuif van de Chiro-jongens in Meer. Op die manier wil ze het belang van de fuifbussen onderstrepen.

'Deze dienstverlening, die volledig gratis is, wordt sterk gesmaakt door de organisatoren', zegt Inga Verhaert. 'De fuifbussen zorgen voor een duurzaam en veilig vervoer, en dat is voor zowel de organisatoren als de fuifgangers (en hun ouders) toch een extra troef.'

Sinds de start van de fuifbussen in 2010 reden intussen al meer dan 800 bussen uit. In 2018 kregen we al 30 aanvragen binnen, goed voor 46 fuifbussen. Maar de echte piek (augustus-september) moet in 2018 nog komen.

'Ook na de overheveling van het provinciaal jeugdbeleid naar Vlaanderen blijven we provinciale fuifbussen inzetten,' zegt gedeputeerde Inga Verhaert. 'Logisch. Vanuit Brussel fuifbussen regelen in de Kempen, Antwerpen of Mechelen leek ons van meet af aan geen goed idee. Intussen heeft de Vlaamse overheid dat ook ingezien en blijft het fuifbussenvervoer bij de provincie.'

Hoe vraag je een fuifbus aan?

Je kan een fuifbus gratis aanvragen als je een fuif organiseert met je jeugd-, sport-, cultuur- of studentenvereniging uit de provincie Antwerpen. Jouw vereniging moet erkend zijn door een gemeente uit de provincie of door het provinciebestuur. Je moet minstens 500 bezoekers verwachten.

De fuifbus vervoert fuifgangers uit de nabije omgeving van de fuiflocatie. Het parcours verbindt belangrijke plaatsen en duurt maximum een uur. De fuifbus rijdt maximum acht uur, waaronder een uur pauze. De aanvraag moet ten laatste twaalf weken voor de fuifdatum ingediend worden. Alle info op www.provincieantwerpen.be > fuifbussen

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
7 april 2018, van 21.30 tot 23.00 uur

Waar:
Fuif Frisco in den Disco, Chiro Jongens Meer, Meerseweg 20, (Meer) Hoogstraten