Na de Provinciale Voorronden van de voorbije maanden breken er drukke tijden aan voor de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum. Het voorbije weekend was al het eerste Vlaams Kampioenschap Trampoline en er volgen volgende weken nog meer strijd voor Vlaamse en Belgische titels. Voor de Vlaamse kampioenschappen konden er niet minder dan 24 gymnasten van Corpus Sanum zich kwalificeren.

Op de Provinciale kampioenschappen waren er 15 titels voor Herentalse gymnasten en buiten de Gouwgrenzen wonnen 4 een Open klassement. Het merendeel van de gouden medailles werd gewonnen op Trampoline en Dubbelmini. Volgende Corpus Sanumleden mochten op het hoogste schavotje: Lore Ooms (2x) Nell Caers (2x), Anouk Caers (2x), Bauke Van Den Bulck, Marie Vermeiren, Rhodo Bervoets, Fran Goris, Jorien De Peuter (2x), Robbe Eelen (2x) en Jill Goris. Lore Pauwels was de beste van de Provincie in het Toestelturnen dames in de categorie 10 jarigen. Wonnen een Open klassement: Jill Goris, Flor Avonds, Teodora Teodoru en Britt Caers.

Op de eerste Vlaams kampioenschap Trampoline werden al 4 podiumplaatsen behaald. In de discipline Synchroon wonnen Marie Vermeiren & Kaat Sels (B-15 jaar) een bronzen medaille en kwamen Nell & Britt Caers (A +15 jaar) terug naar huis met zilver. Individueel waren er nog 2 bronzen medailles voor Teodora Teodoru (A13-14) en Nell Caers (A15-17).

Het 1 mei weekend zal voor Corpus Sanum ongetwijfeld het drukste worden van gans het jaar. Zondag 30 april organiseert de club voor de 19° keer de Interclubwedstrijd Memorial Bjorn Serneels in Sporthal De Vossenberg.

Gelijktijdig komen alle dansgroepen van Corpus Sanum op het podium van het C.C. 't Schaliken met een spetterende dansshow "IT 'S MOVING TIME".

Er zijn voorstellingen zaterdag 29/04 om 19u00 en zondag 30/04 om 14u00. Kaarten voor deze Shows kunnen worden besteld op movingtime2017@hotmail.com

De wedstrijden in de Vosseneberg beginnen om 9u00 en eindigen om 17u00.