U bent hier

Drukke weekenddag voor brandweerzone Kempen

Herentals | Herenthout | Herselt | Kempen regio
02.03.2019 - 18.36u
Door: Herman Gezelle

Zaterdag was voor de brandweerkorpsen zone Kempen drukker dan druk. In Herselt, waar enkele korpsen ter plaatse kwamen, brandde Taverne Agter De Weyreldt volledig uit.  Ook moest in Herenthout een oliespoor van zo'n 10 kilometer lang gereinigd worden.

'Brandweer zone Kempen post Grobbendonk, Herenthout én Westerlo werden rond 11.35u opgeroepen voor een hevige brand in Taverne Agter De Weyreldt in Herselt', zegt kolonel Koen Bollen. 'Hier kwamen 3 ploegen van post Herenthout ter plaatse.

Taverne Agter De Weyreldt in Herselt is volledig uitgebrand. De taverne die was ondergebracht in een oude hoeve, kon niet meer worden gered. De zaak die populair is bij wielrenners, wordt uitgebaat door de zus van Sven Nys.  De brand in taverne Agter De Weyreldt in de gelijknamige straat Achter De Wereld in een uithoek van Herselt brak rond de middag uit.

Even na de middag moest brandweer zone Kempen post Herentals ter plaatse komen in Herenthout voor het reinigen van een oliespoor van enkele kilometer lang. Het oliespoor liep van Itegem tot in Herenthout. Door de brand in Herselt waren de ploegen in Herenthout niet beschikbaar. Onze zone heeft alles vlot kunnen organiseren en afwerken.'  (bw-pol)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto