Vandaag, de internationale Dag van de Wind, windenergie en duurzaamheid kondigt de Herentalse Drukservice Impressa uit de Greesstraat aan dat ze het dak van haar bdrijf aardig vol zonnepanelen hebben gelegd.

'Meer dan 750 panelen voorzien de drukkerij overdag van een groot deel van haar electriciteitsverbruik', zeggen Tom & Bart Bongaerts, CEO's.

'Ook Drukservice Impressa is op zoek naar haar eigen bron aan immer aanwezige, dus duurzame, groene energie. Op 2.600 m2 legden ze een groot zonnepark van 754 panelen en een maximum vermogen van 283 kWp.

Op de achtergrond van de foto zie je in de verte ook de windmolens aan het Albertkanaal waar een deel van onze andere duurzame energie onrechtstreeks gesourced wordt.

De eigen zonne-installatie voorziet de drukkerij van een belangrijk deel van haar jaarverbruik en bovendien injecteert Impressa nog eens 2/7e van deze opbrengst op het net (in het weekend schijnt immers ook de zon).

Hiermee komen we weer een stapje dichter bij onze ambitie om meer duurzaam en meer CO2-neutraal te kunnen produceren. Liefst ruim voor 2030 wil Drukservice Impressa hierin de volle 100% gaan scoren.

Meer energie-efficiënte machines, elektrificatie van het wagenpark en eisen daaromtrent naar leveranciers en transporteurs toe, passen verder in dit ambitieuse plan.

Ook reductie van afvalstromen, vergroenen woon-werk verkeer en recycleerbaarheid spelen mee in dit project wat de inspirerende naam 'Kingfisher' kreeg, genaamd naar het zo kleurrijke doch immer zeldzamer
ijsvogeltje', besluit Tom Bongaerts.