U bent hier

Drukte tot in Hezewijk door werken in centrum van Olen

Olen
11.01.2019 - 16.42u
Door: Mark Jaspers

Wie dagelijks de wegenwerken op de N152 in Olen-centrum moet passeren, krijgt er volgende week nog een knelpunt bij. De gevolgen van de werken zijn ondertussen ook voelbaar aan de verkeerslichten in Hezewijk, op de grens met Herentals.

Woensdag, donderdag en vrijdag voeren de nutsmaatschappijen werken uit op de N152 tussen de Proxy Delhaize en het kruispunt van de N152 met Ven en Herentalseweg. Daardoor wordt het begin deze week ingevoerde eenrichtingsverkeer van Herentals naar Herselt met een stukje uitgebreid.

De gevolgen zijn vooral voelbaar op het genoemde kruispunt. Gedurende deze periode kan je, komende uit de Herentalseweg, niet meer links afslaan richting Herentals. Dezelfde beperking geldt voor het verkeer vanuit Ven. Afslaan richting Herselt lukt wel nog altijd.

Wat verderop is ondertussen ook tandengeknars te horen aan de lichten in Hezewijk. "Nogal wat mensen kiezen er nu voor om via Hezewijk naar Herentals te rijden", stelt een buurtbewoner vast.

"Vanuit Hezewijk is de groentijd van de verkeerslichten met zo'n 25 seconden nogal kort. Het extra verkeer zorgt ervoor dat je er nu vaak van voor de brug over de E313 moet aanschuiven. Het aanpassen van de cyclus van de verkeerslichten is een eenvoudige ingreep die al heel wat wrevel en problemen zou oplossen."

Bushalte stukje opgeschoven

Bij de lokale politie Neteland is te horen dat het de eerste dagen na het invoeren van een belangrijke wegomlegging altijd even zoeken is, zowel voor de weggebruikers als voor de wegbeheerders. "Wat de groentijden van de verkeerslichten op het kruispunt Hezewijk betreft: er zijn al contacten geweest met de diensten die daar verantwoordelijk voor zijn", weet commissaris Dirk Janssens.

"De agenda van deze mensen beheren wij evenwel niet. Verder blijven we toezicht houden op het naleven van de verkeersregels in en rond de werfzone en zullen we de weggebruikers die het daar moeilijk mee hebben, een handje helpen."

Omwille van de veiligheid werd de voorbije dagen ook de tijdelijke bushalte in de Tramstraat een stukje opgeschoven. Op- en afstappen kan nu aan de achterkant van het gemeentehuis. Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) wijst erop dat de vlakbij gelegen gemeentelijke fietsenstalling ook mag gebruikt worden door mensen die er op de bus stappen.

Bron GVA - 11/01/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.

imageMeer nieuws

Kruip in de vacht van een geleidehond

Kruip in de vacht van een geleidehond
Heist op den Berg | Kempen regio | Westerlo 20.08.2019 - 17.58u

10e Montmartre op Begijnhof Herentals

10e Montmartre op Begijnhof Herentals
Herentals 20.08.2019 - 17.51u

Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets

 Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.08.2019 - 16.28u

KLJ organiseert grootste sportkamp van het land

Kempen regio | Nationaal 20.08.2019 - 11.52u

Beerse, Herentals en Rijkevorsel worden Warme Gemeente

Herentals | Kempen regio 20.08.2019 - 11.44u

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'

Musica Divina : 'De Klank van Da Vinci'
Neteland 19.08.2019 - 18.17u

Stort aan kledingcontainer Molenstraat Exc. Bouwel

Grobbendonk 19.08.2019 - 15.05u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto