Wie dagelijks de wegenwerken op de N152 in Olen-centrum moet passeren, krijgt er volgende week nog een knelpunt bij. De gevolgen van de werken zijn ondertussen ook voelbaar aan de verkeerslichten in Hezewijk, op de grens met Herentals.

Woensdag, donderdag en vrijdag voeren de nutsmaatschappijen werken uit op de N152 tussen de Proxy Delhaize en het kruispunt van de N152 met Ven en Herentalseweg. Daardoor wordt het begin deze week ingevoerde eenrichtingsverkeer van Herentals naar Herselt met een stukje uitgebreid.

De gevolgen zijn vooral voelbaar op het genoemde kruispunt. Gedurende deze periode kan je, komende uit de Herentalseweg, niet meer links afslaan richting Herentals. Dezelfde beperking geldt voor het verkeer vanuit Ven. Afslaan richting Herselt lukt wel nog altijd.

Wat verderop is ondertussen ook tandengeknars te horen aan de lichten in Hezewijk. "Nogal wat mensen kiezen er nu voor om via Hezewijk naar Herentals te rijden", stelt een buurtbewoner vast.

"Vanuit Hezewijk is de groentijd van de verkeerslichten met zo'n 25 seconden nogal kort. Het extra verkeer zorgt ervoor dat je er nu vaak van voor de brug over de E313 moet aanschuiven. Het aanpassen van de cyclus van de verkeerslichten is een eenvoudige ingreep die al heel wat wrevel en problemen zou oplossen."

Bushalte stukje opgeschoven

Bij de lokale politie Neteland is te horen dat het de eerste dagen na het invoeren van een belangrijke wegomlegging altijd even zoeken is, zowel voor de weggebruikers als voor de wegbeheerders. "Wat de groentijden van de verkeerslichten op het kruispunt Hezewijk betreft: er zijn al contacten geweest met de diensten die daar verantwoordelijk voor zijn", weet commissaris Dirk Janssens.

"De agenda van deze mensen beheren wij evenwel niet. Verder blijven we toezicht houden op het naleven van de verkeersregels in en rond de werfzone en zullen we de weggebruikers die het daar moeilijk mee hebben, een handje helpen."

Omwille van de veiligheid werd de voorbije dagen ook de tijdelijke bushalte in de Tramstraat een stukje opgeschoven. Op- en afstappen kan nu aan de achterkant van het gemeentehuis. Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) wijst erop dat de vlakbij gelegen gemeentelijke fietsenstalling ook mag gebruikt worden door mensen die er op de bus stappen.

Bron GVA - 11/01/19 - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.