U bent hier

Duaal leren werkt

Olen
05.10.2018 - 11.06u
Door: Mark Jaspers

Sinds dit schooljaar hebben Dymotec en enkele andere bedrijven samen met Sint Jozef Geel een uniek pilootproject gestart in de Kempen. Studenten zullen hun opleiding tot elektro-technicus via 'duaal leren' volgen zowel op school, als bij industriebedrijf Dymotec.

Duaal leren is een initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters. Studenten kunnen zo vanaf 15 jaar hun opleiding krijgen zowel op de werkvloer als op de schoolbanken om zo beter voorbereid te zijn voor de arbeidsmarkt.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: "Duaal leren is een succes. Dit schooljaar zijn er al meer dan 180 scholen die 50 studierichtingen meer dan 440 keer duaal aan bieden. Ook bedrijven omarmen duaal leren massaal. Het is dan ook een win-win scenario voor zowel leerling als bedrijf. Leerlingen leren een beroep op de werkvloer van ervaren technici en halen zo een diploma en bedrijven kunnen toekomstige werknemers mee opleiden."

Nood aan goed opgeleide technici

"De technologie in de onze industriële sector neemt steeds toe en vergt meer en meer kennis en expertise van onze mensen" zegt Davy Nuydens, Managing Director van Dymotec. "Bovendien krijgen we onze vacatures voor technisch personeel moeilijk ingevuld door de krapte op de arbeidsmarkt. We juichen het initiatief 'duaal leren' dan ook toe en dragen graag ons steentje bij om de jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt."

Praktische aanpak

In samenwerking met Sint Jozef Geel, onderdeel van scholengemeenschap KOGEKA, volgt Elco Eyckmans het duaal leren traject bij Dymotec waarbij hij drie dagen per week op de werkvloer samenwerkt met en leert van ervaren technici. "Tijdens die drie weken heb ik al veel bijgeleerd, voornamelijk door de praktische aanpak. Ik mag ook meewerken aan echte projecten en dat geeft me veel voldoening", vertelt Elco.

Industriële Automatisering

Dymotec is een ervaren partner voor automatiseringsprojecten bij productiebedrijven en machinebouwers. Gepassioneerd door elektrotechniek en industriële automatisering gaan we samen met onze klant op zoek naar kostenefficiënte oplossingen van analyse tot implementatie.

Meer info op www.dymotec.be

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Lux Sparkling in Noorse staatswinkel

Lux Sparkling in Noorse staatswinkel
Geel | Internationaal | Kempen regio 12.11.2019 - 12.15u

Vorig jaar zijn 25.500 huwelijken gesloten in Vlaanderen

Vorig jaar zijn 25.500 huwelijken gesloten in Vlaanderen
Kempen regio | Vlaanderen 12.11.2019 - 11.55u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto