Een week na het slechte nieuws dat het Belgisch Kampioenschap Duatlon in Tornhout afgelast moest worden wegens een bedroevend aantal inschrijvingen, is er goed nieuws voor de Belgische duatleten: er komt dan toch een nationale titelstrijd! Memorial Benny Vansteelant en Duatlon Herentals slaan de handen in elkaar voor een BK Sprintduatlon op zondag 15 september in Herentals.

Het nieuws dat de Memorial Benny Vansteelant en bijgevolg ook het BK Duatlon afgelast werd, was voor veel atleten een enorme ontgoocheling. Ondanks de hulp die er nog kwam vanuit de federatie Triatlon Vlaanderen en verschillende sponsors bleek Torhout al snel geen optie meer.

Uitstel bleek gelukkig geen afstel. Joeri Vansteelant, motor achter de organisatie Memorial Benny Vansteelant, en Triatlon Vlaanderen vonden al snel een gemotiveerde kandidaat in Herentals. Ondanks de moeilijke omstandigheden zal het team van Duatlon Herentals mee zorgen voor een nationale titelstrijd.

Duatlon Herentals, een organisatie van FROS Multisport Vlaanderen en Technicel-Heylen Vastgoed Triatlon Team, vindt plaats op zondag 15 september op het domein van Sport Vlaanderen Herentals.

Met een volledig verkeersvrij parcours, off-road loopparcours en een wisselzone op de overdekte ijspiste heeft Herentals verschillende troeven om van dit BK alsnog een succes te maken.

Ook de huidige deelnemers hoeven niet te treuren want zowel de recreatieve wedstrijd 'Herentals Duatlont' als 'Ons Bedrijf Duatlont' blijft geprogrammeerd. Aangevuld met de Hidrodoe Kidsrun belooft Herentals op zondag 15 september een walhalla te worden voor menig duatleet.

Dat Duatlon Herentals een organisatie is die niet graag bij de pakken blijft zitten, bewees ze eerder dit jaar ook al nadat Herentals Duatlont van het programma van Herentals Fietst & Feest geschrapt werd.

Samen met FROS Multisport Vlaanderen, die haar bedrijventriatlon voor de gelegenheid omvormde naar een bedrijvenduatlon, vormen ze een sterk team dat er alles aan zal doen om het BK de kwaliteit te bieden die een BK verdient.

Afspraak op zondag 15 september vanaf 11u30 in Herentals.