Het slachtoffer van het bizarre dubbele ongeval van vrijdagavond op de fly-over over het Albertkanaal en de E313 nabij Geel-West (Oevel), heeft beide onderbenen verloren en zal nog verschillende operaties moeten ondergaan. Dat schrijft GVA maandag.

De bestuurster van de aanrijdende wagen, die zwaar onder invloed van alcohol reed, is volgens het parket door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden maar kreeg al een voorlopig rijverbod van drie maanden opgelegd dat nog hernieuwbaar is. Ze zal zich later allicht ook nog voor de rechtbank moeten verantwoorden.

De 49-jarige bestuurster kreeg ook een avondklok én een alcoholverbod opgelegd. Ze had vrijdagavond eerst een wagen met een jong koppel erin aangereden op de brug, waarna ze vluchtmisdrijf pleegde.

Wat later maakte ze toch nog rechtsomkeer, mogelijk om te gaan kijken hoe het met de slachtoffers gesteld was. Op dat moment waren de ouders van de jonge vrouw die achter het stuur van de aangereden wagen zat al ter plaatse gekomen.

Toen de moeder een gevarendriehoek wilde plaatsen op het de plek van het ongeval, verloor de teruggekeerde bestuurster de controle over het stuur en reed dezelfde wagen opnieuw aan.

De 48-jarige moeder werd tussen de twee voertuigen geplet en was er erg aan toe. De bestuurster werd ter plaatse opgepakt, maar kon door haar dronken toestand pas in de loop van zaterdag verhoord worden. (belga)