Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dubbel zoveel kerstplezier: 2 weekends kerstmarkt ‘Geel Wintert!’

Geel Wintert archief

Op 9, 10 en 11 december én 16, 17 en 18 december trakteert Geel haar inwoners en bezoekers op extra veel kerstsfeer. Niet één weekend, maar twee weekends kunnen kerstliefhebbers genieten van sfeervolle inkleding, een authentieke kerststal en leuke kinderanimatie.

Verenigingen en lokale handelaars staan klaar met lekkere hapjes, drankjes en nog veel meer in de dertig sfeervolle chalets. Standhouders kunnen zich nog inschrijven voor een plekje op de gezelligste kerstmarkt van de Kempen.

De stad steekt de traditionele kerstmarkt in een nieuw jasje. Zo maken de braderijkraampjes, op vraag van de standhouders, plaats voor houten kerstchalets. Samen met VZW Geel Centrum, genieten kerstliefhebbers niet één, maar twee weekends lang van de sfeervolle inkleding op de markt. Zowel verenigingen als handelaars, bedrijven en andere organisaties krijgen de kans om één van de 30 chalets te bemannen.

Meer comfort voor standhouders, meer gezelligheid voor bezoekers

Nadine Laeremans, schepen toerisme en stadsanimatie, benadrukt de reden van de aanpassing. “Als stad vinden we het belangrijk dat verenigingen de kans krijgen om geld in te zamelen voor hun initiatieven. 70 procent van de chalets zijn bestemd voor onze verenigingen aan een voordelige prijs. Daarnaast hebben ook lokale handelaars en particulieren recht op een plaatsje.

Uit een bevraging bij de standhouders bleek dat de braderijkraampjes niet geschikt zijn voor alle weersomstandigheden. De nieuwe, houten chalets zijn groter, beter bestand tegen het weer én comfortabeler voor de standhouder. Daarnaast organiseren we de kerstmarkt twee weekends in plaats van één weekend, zodat we voldoende plaats voor de verenigingen kunnen voorzien.”

Van twee naar zes dagen kerstmarkt

Geel zorgt op 9, 10 en 11 december én 16, 17 en 18 december voor een extra gezellige kerstsfeer tijdens kerstmarkt Geel Wintert!. Gezellige houten chalets, pittige glühwein en lekkere hapjes zorgen voor een ideaal kerstweekend.

Op vrijdag- en zaterdagavond is het extra feest, want dan kunnen bezoekers leuke sfeermuziek verwachten. Zondag zorgen kindergrime Babs en ballonnenclown Huzzie voor de ideale ontspanning voor het hele gezin.'

 

 

Ticketverkoop kerstmusical gestart

Bezoekers kunnen zich ook verwachten aan tal van andere initiatieven. Onder andere de kerststallententoonstelling, kerst in het museum en kerstshoppen Geel Centrum staan op het programma. Op zaterdag 17 december passeert de Tractor Kerstrun met meer dan 80 verlichte tractoren langs de kerstmarkt om het geheel extra sprankelend te maken!

 

Ook de ticketverkoop voor de kerstmusical ‘de dag voor kerst’ gaat van start. De voorstellingen van de kerstmusical vinden plaats op zaterdag 17 december en zondag 18 december in fuifzaal de Waai. Tickets zijn verkrijgbaar via www.visit-geel.be/kerstmusical en in het infokantoor van dienst toerisme en stadsanimatie.

 

Standhouders gezocht!

Geel Wintert! heeft 30 houten chalets per weekend ter beschikking. Zowel verenigingen, bedrijven, handelaars als particulieren kunnen inschrijven voor een standplaats.

 

De huurprijs voor verenigingen bedraagt 224,40 euro per houten chalet per weekend. Handelaars en particulieren dienen 367,20 euro per houten chalet per weekend neer te leggen.

 

Elke standhouder kan maximum één chalet per weekend huren. Omdat je een chalet alleen kunt huren per weekend, mogen verenigingen samenwerken en de huur van de chalet verdelen. Standhouders vinden op de website van Toerisme Geel alle informatie. Geïnteresseerden kunnen bij vragen contact opnemen via de gegevens hieronder.

 

 

Praktisch

Locatie: Marktplein Geel

 

Openingsuren:

Vrijdagen: 17 tot 24 uur

Zaterdagen: 14 tot 24 uur

Zondagen: 14 tot 22 uur

 

Algemene info via www.visit-geel.be/geel-wintert, of via toerisme@geel.be of kerstmarkt@geel.be

Info voor standhouders via www.visit-geel.be/geelwintert2022
 

Geel Wintert archief

Deel dit artikel