U bent hier

Dubbelslag voor jonge Vlaamse aannemer Tom Fransen

Kempen regio | Turnhout regio
05.12.2019 - 09.26u
Door: Mark Jaspers

Woensdagavond 4 december werd Tom Fransen in het nieuwe Antwerpse provinciehuis bekroond tot Jonge Vlaamse Aannemer van de provincie Antwerpen. Begin oktober ontving hij in Brussel al een gelijkaardige erkenning van de Vlaamse Confederatie Bouw.

Dat Tom Fransen in 2019 deze dubbelslag realiseert, is niet toevallig. Naast de sterke groeiprestaties van Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek zorgde hij na de overname voor een succesvolle doorstart van CS Raamconstructies en CS Interieur uit Ravels.

Meer dan 100 bedreigde jobs werden dankzij de overname gered. Bij CS Raamconstructies zijn er zelfs nieuwe vacatures voor de montageafdeling.

Het parcours dat de 42-jarige bouwondernemer Tom Fransen de afgelopen twee decennia aflegde, is zowel uniek als indrukwekkend. Op jonge leeftijd nam hij noodgedwongen het pas opgerichte bouwbedrijfje van zijn vader over.

"Als 18-jarige bouwkundig tekenaar wilde ik verder studeren tot industrieel ingenieur. Door de gezondheidsproblemen van mijn vader, moest ik het bedrijfje overnemen. In plaats van de schoolbanken stond ik dagelijks op de werf. Bovendien zat ik al snel zonder medewerkers. Eén medewerker ging na een maand op pensioen, de andere zag het niet zitten om voor een jonge snotneus te werken."

Uitbouw Fransen Bouwonderneming

Tot 2000 werkte Tom dagelijks mee op de werf. Nadien groeide het aantal metsersploegen gestaag. Ook de omvang van de bouwprojecten groeide. Op dit moment telt Bouwonderneming Fransen meer dan vijftig medewerkers en realiseert het zowel projecten in eigen beheer als voor derden.

"We bezitten een erkenningsklasse 6 en bouwen woonzorgcentra, serviceflats, residenties, winkels, kantoren, appartementen en exclusieve villa's. Kempens vakmanschap met eigen stielmannen staat nog steeds centraal in onze bedrijfsaanpak."

Opstart van FST Funderingstechniek

In 2008 zag FST Funderingstechniek als zusterbedrijf het licht. Ook dit verhaal werd al snel een succes. "We hebben met FST Funderingstechniek de mensen en machines in huis om de meest complexe en technisch uitdagende funderings- en beschoeiingsopdrachten tot een succesvol einde te brengen. Naast de opdrachten voor Fransen Bouwonderneming werken we voor een brede waaier aan opdrachtgevers."

Succesvolle overname

Met de holding boven Fransen Bouwonderneming en FST Funderingstechniek nam Tom Fransen voor de zomer van 2019 de failliete bedrijven CS Metaalconstructies, CS Aluconstructies en FW Bouw & Schrijnwerkerij over. Meer dan honderd bedreigde jobs waren dankzij de overname gered. De bedrijfsnamen werden veranderd in CS Raamconstructies en CS Interieur.

"Voor elke onderneming scherpten we de marktstrategie aan", aldus Tom Fransen. "Dankzij de snelle doorstart met een duidelijk verhaal bleven alle medewerkers, klanten én leveranciers aan boord. Dit vertrouwen was cruciaal.

" CS Raamconstructies plaatst glasgevels én ramen en deuren in staal en aluminium. Alles wordt vervaardigd in eigen atelier. De focus ligt op de grotere projecten. CS Interieur specialiseert zich in brandwerende deuren, maatmeubilair en de verdere interieurinrichting, eveneens met de focus op de grotere bouwprojecten.

Meer info:

www.fransenbouwonderneming.be

www.fstfunderingstechniek.be

www.cs-raamconstructies.be

www.cs-interieur.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto