U bent hier

Duitser Marc Almert beste sommelier van de wereld

Internationaal | Vlaanderen
15.03.2019 - 21.16u
Door: Herman Gezelle

In de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen heeft de Duitser Marc Almert het wereldkampioenschap voor sommeliers gewonnen. Hij versloeg in de finale de Deense Nina Jensen en de Let Raimonds Tomsons.

De Belgische kandidaat, Antoine Lehebel van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon, strandde in de halve finales.

Antwerpen was deze week voor het eerst gaststad van het WK voor sommeliers - officieel de "ASI Best Sommelier of the World". Het evenement wordt om de drie jaar georganiseerd en laat de 63 beste sommeliers van elk land dat lid is van de ASI (Association de la Sommellerie Internationale) en de drie winnaars van continentale tornooien met elkaar strijden om de wereldtitel.

Westmalle Dubbel

De kandidaten moesten schriftelijke proeven afleggen, blinde smaaktesten ondergaan, spontaan gepaste wijnen aanraden bij een heel menu en natuurlijk ook wijn serveren. Naast wijn moesten ze ook andere alcoholische dranken herkennen. Zo was er bijvoorbeeld een Westmalle Dubbel bij een van de proeven.

"Het was al een grote eer om het tegen deze fantastische kandidaten op te nemen", bleef Marc Almert bescheiden na zijn overwinning tegen Jensen en Tomsons. "Ik kan het echt niet geloven. De komende dagen ga ik in ieder geval vooral champagne drinken."

De winnaar kreeg zijn trofee uit handen van minister Philippe De Backer en de Antwerpse schepen Koen Kennis. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto