In de zoektocht naar de verdachte Anis Amri van de aanslag in Berlijn heeft Duitsland een beloning beloofd tot 100.000 euro voor informatie die leidt tot zijn arrestatie.

Vanavond is een officieel opsporingsbericht uitgevaardigd voor de 24-jarige Anis Amri.

De verdachte van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn maandagavond heeft nu ook officieel een naam: het gaat om Anis Amri, een Tunesiër van 24 jaar. Dat bevestigen de Duitse autoriteiten vanavond.

De klopjacht op de verdachte is intussen ook openbaar gemaakt. Er is een opsporingsbericht, waarin een beloning van €100.000 wordt beloofd voor wie de "gouden tip" kan geven die de speurders naar Amri leidt.

Bij het opsporingsbericht zitten twee herkenbare foto's van Amri (foto's bovenaan). De Tunesiër heeft zwart haar en bruine ogen, zou 1,78 meter groot zijn en ongeveer 75 kilogram wegen.

De man wordt omschreven als "erg gevaarlijk en waarschijnlijk gewapend".

De familie van Amri wordt intussen door de politie ondervraagd. Anis Amri werd op 22 december 1992 geboren in de Tunesische stad Ghaza. Amri gebruikte ook zeker al zes valse identiteiten. Ook die worden in het opsporingsbericht vermeld. Zo nam hij al de Egyptische of de Libanese nationaliteit aan.  Foto bka.de