De Rode Duivels hebben hun eerste match op het WK winnend afgesloten. Een monsterscore werd het tegen Panama niet, maar na de rust konden de Belgen toch nog vrij vlot afstand nemen : 3-0.

België - Panama in een notendop:

Sleutelmoment: De Rode Duivels moesten na de rust zo snel mogelijk scoren om het zichzelf niet te moeilijk te maken. Mertens had nog geen twee minuten nodig om daarvoor te zorgen.

Man van de match: Na het doelpunt van Mertens creëerden Mertens en De Bruyne de kansen, maar Lukaku maakte ze af. Met zijn tweede en derde WK-doelpunt doen enkel Marc Wilmots en Jan Ceulemans beter.

Opvallend: De laatste vijftien doelpunten die we op een WK maakten, vielen na de rust. Het is al van het WK 2002 en de 1-0 van Johan Walem tegen Rusland dat we in de eerste helft scoorden. (VRTNWS) Foto's Photo News© /Nnieuws.

Straks meer met foto's supporters op Grote Markt Herentals - met Johan Temmerman.