De wereldtop uit het duivenmilieu komt zaterdag naar Balen om de inhuldiging van de duiventil van Ulrich Lemmens (30) mee te maken. Zijn sportduiven krijgen een vipbehandeling in de hoogtechnologische zelfreinigende hokken, waar ze in de allerbeste omstandigheden kunnen kweken en recupereren na wedstrijden. Prijskaartje van de luxueuze duivenhotel : €800.000.

Prof-melker Lemmens heeft tussen de drie- en vierhonderd topduiven in zijn nieuwe hok waaronder ook buitenlandse duiven. De 30 beste kwekers zitten per koppel afgezonderd in boxen.Voor die eieren werd een ultamoderne broeikas geïnstalleerd. "Aangezien de totale waarde van deze duiven hoog oploopt is het gehele complex ook beveiligd met een prijzige alarminstallatie."

Kanttekening: dit ultamoderne peperdure 'hotel-hok' staat zeker niet model voor de vele hokken van de meeste duivenliefhebbers. Of zoals een liefhebber het uitdrukte: "Wij als kleine melkers hoeven niet jaloers te zijn op dit initiatief. Het komt er voor ons vooral op aan om met een beperkte kolonie de sportieve strijd aan te gaan en als het even kan, de duiven van Lemmens te kloppen."  (pp) foto pipa / archief / N.