U bent hier

'Duiven-kweekhotel' van €800.000 : wereldtop in Balen

Kempen regio
22.09.2017 - 01.55u
Door: Herman Gezelle

De wereldtop uit het duivenmilieu komt zaterdag naar Balen om de inhuldiging van de duiventil van Ulrich Lemmens (30) mee te maken. Zijn sportduiven krijgen een vipbehandeling in de hoogtechnologische zelfreinigende hokken, waar ze in de allerbeste omstandigheden kunnen kweken en recupereren na wedstrijden. Prijskaartje van de luxueuze duivenhotel : €800.000.

Prof-melker Lemmens heeft tussen de drie- en vierhonderd topduiven in zijn nieuwe hok waaronder ook buitenlandse duiven. De 30 beste kwekers zitten per koppel afgezonderd in boxen.Voor die eieren werd een ultamoderne broeikas geïnstalleerd. "Aangezien de totale waarde van deze duiven hoog oploopt is het gehele complex ook beveiligd met een prijzige alarminstallatie."

Kanttekening: dit ultamoderne peperdure 'hotel-hok' staat zeker niet model voor de vele hokken van de meeste duivenliefhebbers. Of zoals een liefhebber het uitdrukte: "Wij als kleine melkers hoeven niet jaloers te zijn op dit initiatief. Het komt er voor ons vooral op aan om met een beperkte kolonie de sportieve strijd aan te gaan en als het even kan, de duiven van Lemmens te kloppen."  (pp) foto pipa / archief / N.

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto