U bent hier

Duizenden gele ballonnen verwelkomen deelnemers 1000 km tegen Kanker in Geel

Geel | Neteland
31.05.2014 - 07.19u
Door: Peter Caers

Duizenden inwoners van de stad Geel hebben vrijdagmiddag met evenveel ballonnen een erehaag gevormd voor de deelnemers aan de fietstocht 1000 km tegen Kanker. Dat is de fietsactie van Kom op tegen Kanker. Die was vrijdag aan de 2e dag toe.

De inwoners van de Barmhartige Stede gaven de deelnemers van de 527 teams een warm welkom. Na de stop en middagmaal in het Sint-Aloyuisiusinstituut, vertrok iedereen opnieuw richting startplaats Mechelen.

Ook teams uit Geel zoals van IOK, de lokale politie, Genzyme en vier teams van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Dimpna namen deel. Sommige deelnemers, maar vooral de supporters dragen de naam van een geliefde mee die getroffen werd door de ziekte, meteen de reden waarom ze aan de tocht deelnemen. Die van Snt-Dimpna in Geel reden voor Maarten, het zoontje van een collega op de spoeddienst, dat op 14-jarige leeftijd aan kanker overleed.  Het DOMO-team uit Herentals sponsort mee.

Na de doortocht werden de gele balonnen losgelaten en kleurde de lucht boven het centrum van Geel geel.

imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

deSter is zesde genomineerde voor Prijs Ondernemen 2019

Kempen regio 17.06.2019 - 09.27u reading time6min

deSter uit Hoogstraten is het zesde bedrijf dat kans maakt op de Prijs Ondernemen 2019. Dat maakt Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen vandaag bekend. deSter is een wereldspeler op het vlak van luchtvaartcatering, en ze leveren ook 300 miljoen stuks plastic messen, vorken en borden aan McDonalds.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto