U bent hier

Duizenden sportievelingen klaar voor het Crossfestival

Mol
03.10.2019 - 13.02u
Door: Mark Jaspers

De zomer is voorbij en het duurt nog even voor we ons in de warme decembersfeer kunnen wentelen. We denken nog even terug aan die warme zomerdagen op het strand van het Zilvermeer. Maar ook in het najaar gaat de activiteit op en rond het strand gewoon door!

Al vele jaren organiseren het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en Vabco Mol het Crossfestival! Het programma van deze tweeëndertigste editie oogt weer indrukwekkend.

Scholenveldloop Secundair Onderwijs 'Wisselbeker Gouverneur' in samenwerking met MOEV (SVS) – Survival Trophy

Duizenden leerlingen van het secundair onderwijs worden als eerste uitgenodigd op woensdag 16 oktober.

Leerlingen van de derde graad secundair hebben de keuze om deel te nemen aan de Survival Trophy. De organisatie van dit initiatief is in handen van Sport Vlaanderen. Inschrijven voor deze hindernissenloop kan nog steeds via https://www.sport.vlaanderen/survival-trophy/.

Scholencross Basisonderwijs 'Wisselbeker Gouverneur'

Woensdag 23 oktober is het dan de beurt aan onze jongste lopertjes. Zij verzamelen aan de start voor de Scholencross Basisonderwijs. We garanderen een omkadering met toffe randanimatie.

Crossweekend

Voorafgaand aan de Crosscup organiseert de lokale atletiekclub Vabco Mol op zaterdag 9 november de Zilvermeerloop. Deze "Zilvermeerloop" omvat verschillende recreatieve joggingparcours voor een uiteenlopend publiek: van trailrun tot G-loop.

Op zondag 10 november eindigt het Crossfestival met een hoogtepunt: de Crosscup. Deze wedstrijd wordt beschouwd als één van de beste Belgische veldlopen. De Belgen nemen het op tegen een aantal gerenommeerde buitenlandse atleten. De Crosscup start om 10u40. De dames zullen beginnen om 13u30, de heren om 14u05. Voor deze organisatie slaan het APB Zilvermeer, Vabco Mol, Crosscup Vzw en Golazo de handen in elkaar.

Praktische Info

Wanneer:
Woensdag 16 oktober 2019 vanaf 14u15 – Scholenveldloop Secundair Onderwijs
Woensdag 23 oktober 2019 vanaf 14u15 - Scholencross Basisonderwijs
Zaterdag 9 november 2019 vanaf 12u00 - Zilvermeerloop
Zondag 10 november 2019 vanaf 10u40 - Crosscup

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Website:
www.zilvermeer.be
http://www.vmol.be/wedstrijdWeg.asp
https://www.zilvermeerloop.be
http://www.sport.be/crosscup/nl/mol/

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto