'Muzikale duizendpoot de Fik uit de Sint-Martinusparochie in Olen straalde tijdens de 1.000e doopviering, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar', zegt diaken Cis Marinus.

Doopvieringen

'Ruim 20 jaar lang is Victor Eyckmans (alias 'de Fik') uit de Grove Denstraat in Olen-Centrum muzikaal actief tijdens de doopvieringen in de Sint-Martinuskerk', vervolgt Cis Marinus.

'Toen ik hem twee decennia geleden vroeg of hij dat wilde doen, aarzelde Fik niet. Gedurende tien jaar verzorgden ze de doopvieringen met zijn tweeën.

De laatste tien jaar is ook koster Edwin Klerkx telkens van de partij. Fik, Edwin en Cis hebben elk hun eigen taken voor, tijdens en na de viering, waarbij Fik het muzikale deel voor zijn rekening neemt.

Samen staan ze in voor een verzorgde doopviering voor de kinderen van de Sint-Martinusparochie én van (ver) daarbuiten. Enkele jaren geleden zelfs een kindje uit Parijs.'

Op de foto : Fik met echtgenote Riet en met het unieke gitaar-spelend-en-zingend-Olens-boerke (van de hand van kunstenaar Jos Wouters) - Fik met (1000e) dopeling Mattijn en zijn zussen / rr.