Twee mannen zijn door de correctionele rechtbank in Turnhout tot een gevangenisstraf van 40 maanden en een boete van 1.200 euro veroordeeld voor een reeks inbraken en inbraakpogingen in de Antwerpse Kempen. De auto waarmee ze reden, wordt verbeurdverklaard.

De meeste inbraken gebeurden op 27 november 2019 in Vosselaar, Lille, Zoersel en Kasterlee. Onderzoek van ANPR-camera's in de buurt leidde de politie naar een wagen met Franse nummerplaat. Die werd de dag nadien in verdachte omstandigheden opgemerkt in Brecht, waar even voordien ook een inbraak was gepleegd.

De politie reed het voertuig klem. De twee inzittenden waren in het bezit van een schroevendraaier en handschoenen. Het DNA van een van hen werd ook aangetroffen in een bloedspoor dat werd gevonden op een raam van een van de woningen waar was ingebroken.

De precieze identiteit van de beklaagden kon nooit achterhaald worden. Ze beweren dat ze dertigers uit Cuba zijn, maar zekerheid daarover is er niet. Ze hadden geen papieren op zak en hebben waarschijnlijk een valse identiteit opgegeven. (Belga)