U bent hier

Duo's samen inburgeren ontmoetten elkaar opnieuw in Mol

Mol
19.05.2014 - 21.51u
Door: Franky Van Leeuwen

Op zaterdag 15 maart werd het startschot gegeven voor de derde editie van 'Samen inburgeren'. De bedoeling van het project is dat de 18 duo's elkaar gedurende een half jaar elke twee weken ontmoetten. Ze leerden elkaar kennen, wisselden ervaringen uit en deden samen leuke dingen. Op zaterdag 24 mei ontmoetten zij elkaar opnieuw. In de twee voorgaande edities brachten in totaal 43 duo's het traject tot een goed einde.

Een inburgeringscoach is een vrijwilliger die onze gemeente goed kent en zich hier thuis voelt. Hij of zij neemt gedurende een half jaar een inburgeraar onder de vleugels om hem wegwijs te maken. Ze praten over wat hen interesseert en doen vooral veel samen. Het ene duo houdt van wandelen, anderen koken samen, spelen een spel schaak of gaan met de kinderen naar de speeltuin. Elk duo en elke ontmoeting is uniek.

 

Startmoment

 

Het project ging van start op zaterdag 15 maart. De duo's ontmoetten elkaar voor het eerst en maakten op het einde van de middag alvast een afspraak voor een volgende ontmoeting. Sommige gesprekken startten ietwat aarzelend, maar uiteindelijk was iedereen enthousiast.

Van over de hele wereld

Tijdens het startmoment werden 18 duo's gevormd. De inburgeringscoaches ontdekken door hun buitenlandse wederhelft een deel van de wereld dat anders voor hen wellicht onbekend bleef. De inburgeraars komen onder andere uit Ghana, Senegal, India, Iran, Irak, Hongarije, Turkije,… Zij kijken er alvast naar uit om onze gemeente door en door te leren kennen.

Ondersteuning

 

Om het project in goede banen te leiden, zorgt de dienst samenlevingsopbouw gedurende het hele traject voor de nodige ondersteuning. Gemeenschappelijke momenten maar ook individuele feedback zorgen ervoor dat zowel coaches als inburgeraars er niet alleen voor staan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto