Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duracell neemt zonnedak met meer dan 8.000 zonnepanelen in gebruik

Duracell Heist

In aanwezigheid van zowel internationale als regionale politici heeft Duracell Heist vandaag zijn zonnedak met meer dan 8.000 zonnepanelen in gebruik genomen, goed voor zo’n 4.000 MWh aan groene stroom per jaar. Hiermee wordt Duracell in één klap één van de grootste zonne-energieproducenten van de regio.

Duracell is een van ‘s werelds grootste fabrikanten van consumentenbatterijen en de Belgische innovatiehub - de enige site in Europa – vormt een belangrijke pijler voor de groeistrategie van de groep. De productie gebeurt op de site in Aarschot, terwijl de verpakking en verzending in Heist-op-den-Berg gevestigd is. Dagelijks vertrekken vanuit Heist meer dan vijf miljoen AA- en AAA-batterijen met name naar de Europese en Afrikaanse markt.

Voor de productie-, verpakkings- en logistieke operaties deed Duracell al voor 100% beroep op elektriciteit uit gecertificeerde hernieuwbare energiebronnen. Deze zomer ging het bedrijf echter nog een stap verder.

Duurzaamheid troef

Om het energieverbruik en de ecologische voetafdruk verder te reduceren werden ruim 8.000 zonnepanelen op het 45.000 m2 grote dak van het verpakkings- en logistiek centrum in Heist-op-den-Berg geplaatst. Deze installatie staat nu garant voor zo’n 4.000 megawattuur aan groene stroom, het equivalent van het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 1000 gezinnen. Hiermee wordt Duracell één van de grootste zonne-energieproducenten van de regio.

Voor Javier Hernandez Reta, President Duracell Europe & Africa, staat de installatie centraal voor de duurzaamheidsstrategie van de onderneming. “Onder de titel van ‘Powering a Greener Future’ nemen we het voortouw op het gebied van milieu- initiatieven voor consumentenbatterijen. De 8.000 zonnepanelen zijn een belangrijke mijlpaal voor Duracell - en voor onze stakeholders.”

“We dragen duurzaamheid hoog in het vaandel en dankzij tal van inspanningen stoten we vandaag al bijna 80% minder CO2 uit dan in 2014. We blijven echter continu zoeken naar opportuniteiten om ons duurzaamheidsprofiel te verbeteren. Ik ben dan ook blij dat we met de installatie van dit zonnedak opnieuw een grote stap voorwaarts kunnen zetten,” aldus Stefaan Boterberg, Senior Vice President Global Operations Duracell.

Jan Casteels, Plant Director Duracell Aarschot & Heist, voegt er nog aan toe: “De opgewekte zonne-energie volstaat tijdens de zonuren ruimschoots voor de energieconsumptie in Heist. We laden er zelfs ook onze autonoom rijdende elektrische heftrucks mee op.  De energie-overschotten willen we ook aanwenden in onze site in Aarschot”

 

Duracell Heist

Duracell Heist

Schaliehoevestraat 12, Heist-op-den-Berg, België

Duracell Heist

Deel dit artikel