U bent hier

Duurzame oplossing voor cafetaria “De Dreef”

Vorselaar
31.08.2018 - 07.19u
Door: Mark Jaspers

'Na de sluiting van de cafetaria enkele weken geleden, is de gemeente onmiddellijk gesprekken gestart met brouwerij Corsendonk om zo snel mogelijk een oplossing te vinden', zegt burgemeester Lieven Janssens. ' Zo is er vermeden om de cafetaria onder bewind van een curator te laten vallen met het risico om langere tijd gesloten te blijven.

Die aanpak heeft geloond en de cafetaria is meteen vrijgegeven zodat heel snel een nieuwe uitbater van start kon gaan. Er waren verschillende kandidaten, ook uit onze eigen gemeente.

De onderhandelingen tussen Corsendonk en die kandidaten zijn afgerond. Tim Gubbelmans en zijn familie, allen afkomstig uit Vorselaar, zullen de cafetaria binnen een tweetal weken al heropenen. Met de sportverenigingen werd een oplossing gevonden om bij competitiematchen in tussentijd toch al drank te voorzien.

De gemeente heeft meteen ook aangedrongen op een duurzame oplossing. Met brouwerij Corsendonk werd overeengekomen om binnen enkele maanden de concessie stop te zetten in onderling overleg. Op die manier kan de cafetaria opnieuw in beheer van de gemeente komen.

De gemeente kan dan een eenvoudigere en goedkopere huurformule gebruiken wat de uitbater, de gebruikers en de dienstverlening ten goede zal komen. Die modaliteiten worden dit najaar vastgelegd door de gemeenteraad.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto