U bent hier

Duurzame samenwerking Volvo Cars Van Houdt en DTL HIK

Herentals | Kempen regio
26.09.2017 - 21.47u
Door: Herman Gezelle

Hoe zit een wagen in elkaar? En hoe herstel en onderhoud je die correct? De cursisten van de opleiding (Hulp)mecanicien op HIK-campus Herentals DTL leren het voortaan meteen op de werkvloer bij Volvo-garage Van Houdt Kempen in Herentals.

'Werkplekleren neemt een prominente plaats in'

'Werkplekleren neemt een prominente plaats in binnen het CVO',  zegt Jan Michielsen, adjunct-directeur DTL HIK.  'Op die manier kunnen de docenten de cursisten opleiden in een realistische werkomgeving. Voor de opleidingen Mecanicien en Hulpmecanicien doet Campus Herentals DTL dat vanaf dit schooljaar in samenwerking met garage Volvo Cars Van Houdt op de Lierseweg Herentals.   

In een schools kader kan je dit nooit ervaren : praktijk en in een échte kwaliteitsgarage. De cursisten kunnen zo de nieuwste technieken ontdekken. DTL HIK dankt Volvo Van Houdt hartelijk voor deze unieke kans.  

De opleiding hulpmecanicien duurt zo'n 540 uur.  We hebben in kOsh campus Scheppersstraat 4 klassen van 13 cursisten. Dat is een succes', besluit Jan Michielsen.

Samenwerking opent nieuwe kanalen

'Volvo vindt de samenwerking met DTL HIK belangrijk, want het opent een pak kanalen.  Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking een succes wordt', onderstreept directeur Edwin Van Houdt.

'We willen de cursisten alle kansen geven.  De klassieke motor verdwijnt stilaan. Vernieuwende technieken deden hun intrede.  

De mecanicien maakt bij ons rechtstreeks een afspraak met de klant, en volgt alle vragen en problemen op.  

Volleerd automecanicien

Dankzij deze samenwerking kunnen de cursisten, die een interesse hebben in auto's en graag de handen uit de mouwen steken, met professioneel materiaal werken en inzicht verwerven in het reilen en zeilen van een echte garage, een mogelijk toekomstige werkomgeving.

"Door één of meerdere avonden per week les te volgen, kunnen ze hun (deel)certificaat van (hulp)mecanicien behalen en hun carrière starten in een garage of als zelfstandige aan de slag gaan. Maar niet alle cursisten volgen deze opleiding om in een garage te kunnen werken. Er zijn er ook die gewoon zelf de kennis willen hebben om aan hun eigen wagen te kunnen sleutelen", aldus opleidingscoördinator Kris Geenen.

Versnellingsbakken onderhouden, remblokken vervangen, oliefilters controleren of banden (de)monteren: de cursisten van CVO Herentals DTL krijgen het onder de knie in deze praktijkgerichte auto-opleidingen die meteen weerspiegelen hoe het er écht aan toegaat in een garage. (pp)

Guy Verellen / NNieuws

imageMeer nieuws

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'

Boeiende Expo '100 Jaar Metallo Belgium'
Internationaal | Kempen regio | Turnhout regio 16.07.2019 - 18.42u

Geel Zomert gaat voor duurzame energie

Geel 16.07.2019 - 18.39u

VC Herentals schakelt mee

Neteland 16.07.2019 - 18.36u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 16.07.2019 - 15.55u

Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd

 Natuurpunt luidt alarmklok: helft minder egels gezien in 10 jaar tijd
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 16.07.2019 - 12.32u

WHO: "Te veel suiker in commerciële babyvoeding en veel ongepaste etiketten"

WHO: "Te veel suiker in commerciële babyvoeding en veel ongepaste etiketten"
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 15.07.2019 - 19.39u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto