De gemeente Vorselaar heeft er vanaf morgen een duurzame held bij.

Na drie maanden hard voorbereidingswerk met veel assistentie van dorpsgenoot en technisch brein Stefaan D'Haemer staat Kris Wuyts woensdag 16 juni in Brussel aan de start van de Sun Trip, een tweejaarlijks Frans evenement rond ecologisch elektrisch fietsen doorheen Europa.

Het wordt een bijzondere tocht met bijzondere reglementen.

De deelnemers mogen enkel gebruik maken van eigen kracht of elektriciteit opgewekt door zonnepanelen die ze met hun fiets vervoeren.

Er mag dus nergens opgeladen worden via een stopcontact en er mag enkel gereden worden tussen 7u 's morgens en 21u 's avonds.

De fietsers eindigen in Lyon maar moeten zich eerst aanmelden bij 5 controleposten verspreid over Europa. Ze passeren zo Riga (Letland), Constanta (Roemenie), Stelvio Pass (Italië), Pico Veleta (Spanje), Porto (Portugal) en begin september worden ze in Lyon verwacht.

Voor voedsel en overnachting moeten de fietsers zelf instaan.

Het avontuur is geen race tegen de tijd en de sleutelwoorden zijn samenhorigheid, inclusiviteit, transgenerationaliteit en vrijheid.

Het officieel vertrek voor Kris is in Leuven op woensdag 16 juni maar Kris en zijn teamgenoot Dirk passeren uiteraard langs Vorselaar en geven present op de Markt van 18u tot 18u30 en staan er pers en vrienden graag te woord.

De avonturen van Kris zijn te volgen op:

thesuntrip.com

bikeandtrek.com

cyclingstorieskris.wordpress.com

innoviris.brussels/nl

Voor de technici onder ons:

Deelnemende fietsen hebben een breedte van max 1 meter, een oplaadbare batterij van max 1155 Wh en de zonnepanelen mogen rijdend een oppervlakte hebben van max 2.5 m² (stilstand is max 4m² toegelaten).