De Brink, het jeugdverblijf van Scouts en Gidsen Vlaanderen in Herentals, verwarmt voortaan met een duurzame verwarmingsinstallatie op verantwoorde pellets. De C02-afdruk van het domein wordt zo sterk gereduceerd.

Stefan Gyselaers, verbondsbeheerder van Scouts en Gidsen Vlaanderen komt samen met Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts volgende week woensdag de installatie officieel in gang zetten. 'We presenteren deze ecologische wijze voor het verwarmen van grote gebouwen zoals De Brink.

Jaarlijks overnachten hier 35.000 kinderen en jongeren met school of jeugdbeweging. Dankzij een infobord bij de ecologische installatie speelt dit project ook een educatieve rol. Begin 2014 ging Hopper jeugdverblijf De Brink op zoek naar een nieuwe verwarmingsinstallatie voor de gehele verblijfsaccommodatie van het scouts- & gidsendomein in Herentals .

In het licht van scouting als milieubewuste jeugdbeweging, werd gezocht naar groene energie als alternatief voor stookolie en gas.

Twee jaar later is het project gerealiseerd. De Brink verwarmt vanaf nu met pellets en een warmtenet, waardoor de  CO2-voetafdruk van het domein sterk wordt gereduceerd.'