De brouwerij uit Puurs heeft een belang benomen in de Amerikaanse tegenhanger Boulevard Brewing Company. Daardoor versterkt Duvel de toch al grote aanwezigheid op de Amerikaanse biermarkt.

Boulevard Brewing Company werd in 1989 in Kansas City in Missouri opgericht door John McDonald, een man met een grote passie voor Belgische bieren. Het bedrijf is uitgegroeid tot de 12e producent van speciaalbieren in de VS, telt 150 medewerkers en heeft een omzet van 40 miljoen dollar.

John McDonald blijft de belangrijkste aandeelhouder van Boulevard Brewing en blijft actief in de raad van bestuur. Hoeveel de deal kost, is niet meegedeeld.

Met de instap vergroot Duvel Moortgat zijn aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse biermarkt. Die is al vrij groot, want de brouwerij brengt er sinds 2003 al de merken Duvel, Achouffe en Liefmans aan de man (en de vrouw). Duvel Moortgat is overigens ook eigenaar van de brouwerij Ommegang in Cooperstown in de staat New York. Bij Duvel USA werken nu al een honderdtal mensen en het filiaal heeft een zakencijfer van 40 miljoen dollar.

Hoe dan ook gaat het om een nieuwe stap voorwaarts voor Duvel Moortgat. Het familiebedrijf werd in 1871 opgericht en is vooral bekend met het merk Duvel. Het brouwt onder licentie ook het abdijbier Maredsous. De voorbije jaren nam Duvel Moortgat ook de Brasserie d'Achouffe in de Ardennen en Liefmans over. Enkele jaren geleden kwam daar de Antwerpse brouwerij De Koninck, met het bekende "bolleke", bij. (vrt/belga)