Een prachtige fietstocht van 25 kilometer door de vier dorpen van gemeente Lille, dat is 'Lille fietst!'.

Op zondag 17 juli nodigen gemeente Lille en Toerisme Lille iedereen uit om mee te fietsen. Onderweg passeer je verschillende locaties waar telkens iets te beleven valt.

Luc Van de Weerd, voorzitter vzw Toerisme Lille: "We voorzien verschillende tussenstops. In Wechelderzande ontdek je het vernieuwde centrum. Dorst lessen kan er bij thuisbrouwerij FloRik. In dorp Lille maak je kennis met het korenpikken van de Landelijke Gilde, en zie je de Slagmolen in werking.

In Poederlee kan je de opbouw van een middeleeuws dorp volgen in de tuin van parochiecentrum Mollenhof. Dit zal het toneel vormen van "Den bastaard van Puijel" in september, het openluchtspel van Hegge Poederlee vzw. In Gierle kan je genieten van een terrasje bij zomerbar Bar Basil."

Luc De Backer, schepen van toerisme (Inzet): "Deze fietstocht zet heel wat moois van onze vier dorpen in de kijker. Bij de verschillende tussenstops valt er overal wat te beleven en ontdek je onze bruisende gemeente. Onderweg geniet je van de prachtige natuur die Lille te bieden heeft.

Iedereen kan meefietsen. Inschrijven is niet nodig. Er zijn verschillende startpunten en rustpunten, waar telkens voldoende parking is. Blauwe pijltjes wijzen je verder de weg." Foto rr.
Alle info is ook terug te vinden via www.lille.be/lille-fietst