U bent hier

Dynamische verkeersborden aan schoolomgeving Lichte Hoeve

Mol
21.10.2021 - 09.43u
Door: Herman Gezelle

Er branden dynamische verkeersborden in Lichte Hoeve. De borden kwamen er nadat de gemeenteraad vorig jaar het eenrichtingsverkeer in de straat definitief goedkeurde.

De verplichte rijrichting geldt op schooldagen tussen 7.30 en 17 uur. In het weekend en tijdens schoolvakanties vervalt de regeling. Het gemeentebestuur investeerde in elektrische dynamische borden die variabel in te stellen zijn.

In 2020 testte het gemeentebestuur het eenrichtingsverkeer uit aan de hand van een proefopstelling. Die opstelling kwam er op vraag van het oudercomité van basisschool Klim-op Ginderbuiten. Het brengen en halen van schoolkinderen aan het begin en het einde van de schooldag leidde in het verleden tot chaotische situaties in Lichte Hoeve.

Variabele verkeersborden voor verkeer op maat

De dynamische verkeersborden branden niet op 'dalmomenten', zoals op weekavonden, in het weekend of tijdens schoolvakanties. Op die momenten is Lichte Hoeve in twee richtingen bereikbaar, wat het omrijden voor bewoners van de omliggende straten beperkt.

Tijdelijke markeringen weggehaald

Met het plaatsen van de nieuwe verkeersborden vervallen ook de tijdelijke verkeersborden en signalisatie.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto