Op de E313 richting Antwerpen zijn maandagochtend twee zwaargewonden gevallen bij een kop-staartbotsing tussen een bestelwagen en een vrachtwagen in Grobbendonk. Dat meldt de federale politie.

De bestuurder en passagier van de bestelwagen zaten gekneld in hun voertuig. De brandweer moest hen bevrijden, de slachtoffers zijn intussen zwaargewond naar een ziekenhuis in Antwerpen afgevoerd. De vrachtwagenchauffeur verkeerde in shock.

Omstreeks 11.15 uur kon de rijbaan vrijgegeven worden, maar er staat nog een file vanaf Geel. Op langere afstand vanuit Hasselt richting Gent rij je dan ook voorlopig nog beter om via Brussel.

Het ongeval op de E313 is het zoveelste in een hele reeks kleinere en grotere aanrijdingen op snelwegen rond Antwerpen maandagochtend.

Eerst zat de Antwerpse ring een tijd muurvast door ongevallen ter hoogte van Borgerhout in beide richtingen, vervolgens kwam een vrachtwagenchauffeur om bij een botsing in de staart van een file op de E19 in Brecht.

Intussen is er ook nog hinder aan het knooppunt Antwerpen-Noord. Daar staat volgens het Vlaams Verkeerscentrum een vrachtwagen in schaar. (belga)