Op de E313 richting Antwerpen zijn donderdag rond 11.40u  vier vrachtwagens op elkaar ingereden in de staart van een beginnende file ter hoogte van Grobbendonk.

In de daaropvolgende file is opnieuw een ongeval gebeurd, ditmaal tussen twee vrachtwagens.

Er vielen geen gewonden bij het initiële ongeval, maar 2 vrachtwagens moesten worden getakeld en dat belooft een klus van lange duur te worden.

Er is nog een beperkte doorgang mogelijk over één rijstrook, maar het is niet zeker of dat ook tijdens het takelen nog steeds het geval zal zijn.

De takeling blijkt complex omdat de brandstoftank van een van de vrachtwagens geraakt zou zijn en in een van de voertuigen levende varkens worden getransporteerd. De dieren zijn weliswaar niet op de snelweg beland. Er werd een tweede trekker opgeroepen om de lading over te nemen.

"De afhandeling zal zeker tot een stuk in de namiddag duren", zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "De wachttijd achter het ongeval is al meteen opgelopen tot een half uur, er staat 7 kilometer lange file en die groeit snel aan. We raden het verkeer vanuit Hasselt dat de komende uren richting Antwerpen of Gent moet dan ook aan om via Brussel om te rijden.

In de daaropvolgende file is later een 2e ongeval ontstaan. Een vrachtwagen reed in op een stilstaande vrachtwagen. Er raakte niemand gewond, al was de schade wel groter dan bij het eerste ongeval. (belga)