Het Agentschap Wegen en Verkeer start in de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 maart met de 3e fase in de onderhoudswerken op de E313 in de provincie Antwerpen.

 

De werkzaamheden schuiven verder op in de richting van Hasselt. Vanaf complex Herentals-Industrie (afrit 21) wordt er gewerkt op een strook van 4,75 kilometer. Tot maandagochtend 21 maart blijft op- en afrittencomplex 22 Herentals-Oost afgesloten voor alle verkeer.

De werkzaamheden vinden plaats in de richting van Hasselt en starten vlak na de oprit Herentals-Industrie (afrit 21). Dat complex blijft bereikbaar. De aannemer neemt op de meest beschadigde stroken de toplaag over een afstand van 4,75 kilometer onder handen.

 

Op de rechterrijstrook – de rijstrook waar het vrachtverkeer over rijdt – wordt ook de onderlaag vervangen. Voor het verkeer geldt dezelfde situatie als bij de vorige fases: automobilisten richting Antwerpen beschikken over twee versmalde rijstroken; voor wie richting Hasselt rijdt, zijn er tijdens weekdagen ook twee versmalde rijstroken beschikbaar. In weekends en ‘s nachts wordt de werfzone groter en kan het verkeer richting Hasselt maar over één rijstrook voorbij de werkzaamheden.

Er vinden in deze fase geen herstellingen plaats in de rijrichting van Antwerpen.

Het complex Herentals-Oost (afrit 22) wordt tijdens de derde fase volledig afgesloten. Het doorgaande verkeer rijdt immers deels op de pechstrook.

Die situatie maakt het te onveilig om het op- en afrittencomplex open te houden. In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 maart heeft een aantal voorbereidende ingrepen plaats. Dan maakt de aannemer de doorsteken in de middenberm. Verkeer moet er nabij de doorsteek tijdelijk over één versmalde rijstrook in beide richtingen.

Bruggen onder handen

Er vindt ook een aantal herstellingswerken plaats aan bruggen op de E313. Het gaat dan telkens om bruggen in het wegdek, waarbij de snelweg fungeert als brug over een lokale weg. Het doorgaande verkeer op de snelweg moet er plaatselijk steeds over één rijstrook. Om de hinder alsnog beperkt te houden, vinden die opknapbeurten ’s avonds of in het weekend plaats.

 

Opmerking:

Een overzicht van de fasering en een schematische voorstelling van de verkeerssituatie en de fasering vindt u op www.wegenenverkeer.be/E313.