Op de E313 is rond 14.40u tussen Olen en Herentals in de richting van Antwerpen, aan de brug aan Hezewijk Olen, een zwaar ongeval gebeurd.

Brandweer Kempen moest de Duitse inzittenden, met o.a. 2 kinderen, bevrijden. Als bij wonder konden 2 volwassenen zelf uit het wrak kruipen. Ze zijn gewond naar het AZ Herentals gebracht.  De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. 

Bij het ongeval zijn 2 personenwagens en een bestelwagen in de prak gereden. 2 vrachtwagens waren bij het incident betrokken. Eén auto kwam onder een vrachtwagen terecht.

Met de verlengd paasweekend in het vooruitzicht staan er al de hele dag lange files op de E313 in richting Antwerpen. Ieder jaar reizen veel Nederlanders en Duitsers voor het paasweekend naar onze kust.

Het ongeval gebeurde net aan een doorsteek middenberm, waarlangs nu het verkeer druppelsgewijs kan passeren.

Bovendien sluit de Kennedytunnel in Antwerpen vanavond en wordt er ook nog gewerkt aan een nieuwe brug over de E313 in Wommelgem.

De E313 richting Antwerpen blijft nog uren afgesloten.   Een lange kijkfile richting Hasselt houdt het verkeer op.  Vermijd de E313.

Foto's Peter Vanderveken/NNieuws.