Op de E313 in Laakdal, ter hoogte van het distributiecentrum van Nike, is dinsdagochtend een tankwagen gekanteld en in de middenberm terechtgekomen. De E313 is er in beide richtingen afgesloten, zeker  nog voor enkele uren.

Het ongeval gebeurde tussen afrit Geel-Oost en afrit Ham richting Lummen. De vrachtwagen is geladen met waterstofperoxide. Er is een wolk met licht irriterende stof ontsnapt, maar de situatie is onder controle. Er is geen gevaar voor de omwonenden.

"Vermijd de omgeving, zet ventilatie uit en sluit de ramen", waarschuwen het Vlaams Verkeerscentrum en de gemeente Laakdal. Ook omwonenden binnen een straal van 200 meter houden best ramen en deuren gesloten.

Kilometerslange files

De snelweg is er in beide richtingen afgesloten. Dat kan mogelijk nog enkele uren duren. Richting Hasselt stond er rond 13 uur een file van twintig kilometer, richting Antwerpen veertien. Er is een lokale omleiding voorzien, maar ook daar is het enorm druk. Het verkeer richting Hasselt moet de E313 verlaten in Geel-Oost en vervolgens calamiteitenroute F volgen tot de oprit Ham. Richting Antwerpen geldt calamiteitenroute G.

De hinder zal nog een hele tijd aanhouden, wellicht zelfs tot na de avondspits. "Rij om op lange afstand indien mogelijk. Vermijd de zone!" Het verkeer dat van Hasselt naar Gent moet, rijdt dus beter om via Brussel. Wie van Antwerpen naar de Kempen gaat, neemt beter de E34. (foto's Twitter)