Het Agentschap Wegen en Verkeer liet vrijdagavond nieuwe liggers plaatsen op de aangereden brug over de E313 in Liessel. De werken duren tot maandag.

  

Om die werkzaamheden veilig en vlot uit te voeren, moest de snelweg afgesloten worden in de rijrichting van Hasselt. Verkeer wordt dit weekend omgeleid via de calamiteitenroute.


De liggers zijn de horizontale draagelementen van de brug. Het doorgaande verkeer richting Antwerpen ondervindt geen hinder van de ingreep. Wie richting Hasselt rijdt, zal aan afrit 23 Geel-West de snelweg moeten verlaten. Via calamiteitenroute F geraken bestuurders tot aan oprit 24 Geel-Oost.

Na volgend weekend aankleding brug Liessel
Na het weekend gaat de aannemer de aankleding van de brug onder handen nemen. Het opzet is om de brug over drie maanden opnieuw rijklaar te hebben.

De renovatie van de brug over de E313 in Liessel startte op 21 februari. Het doorgaande verkeer ondervindt weinig hinder van de herstellingswerken, uitgezonderd dit weekend.

Vorig jaar reed een vrachtwagen de brug aan. De herstellingskosten van de brug verhaalt het agentschap op de verzekeraar van de aanrijder.