Op de E313 richting Hasselt is dinsdagavond rond 21.25u een dodelijk ongeval gebeurd in de staart van een file ter hoogte van Olen Schaatsbergen. Een bestelwagen is er ingereden op een kleine personenwagen, de bestuurder (66) van de auto overleefde de klap niet.

Er gebeurden dinsdagavond op korte tijd 2 ongevallen.  Bij een eerste ongeval rond 20.45u reed een auto in op een signalisatievoertuig dat ter hoogte van Noorderwijk Plassendonk op de snelweg stond om wegenwerken aan te kondigen. 

Bij dat ongeval vielen 2 lichtgewonden, maar de schade aan beide voertuigen was enorm, zodat de snelweg volledig versperd was en het verkeer in de richting van Hasselt werd omgeleid langs een calamiteitenroute.  

In de staart van de file na het ongeval met de signalisatiewagen, gebeurde rond 21.25u een tweede ongeval.  Daarbij kwam een man van 66 uit Schilde om het leven.  De man was met zijn auto gestopt in de staart van de file, de bestuurder van een bestelwagen die in dezelfde richting reed, merkte de file te laat op en reed in op de stilstaande personenwagen. 

Voor de bestuurder van die auto kon geen hulp meer baten.  De bestuurder van de bestelwagen werd met verwondingen naar het AZ Herentals gebracht.

Brandweer Kempen post Herentals kwam ter plaatse om de brokstukken van de 2 ongevallen op te ruimen.

Door de 2 ongevallen was er dinsdagavond enkele uren verkeershinder op de E313 in de richting van Hasselt.  De wegpolitie verwacht hinder tot zeker 02.30u vannacht. (VRTNWS/ fed. wegpolitie)  Foto's Peter Vanderveken/NNieuws.