U bent hier

E313 bij Geel-West dicht van zaterdagavond 2 maart tot maandagochtend 4 maart

Vlaanderen
18.02.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Van zaterdagavond 2 maart tot maandagochtend 4 maart wordt de E313 in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Geel-West. Het Agentschap W. & V. installeert daar dan een ndersteuningsconstructie die nodig is voor de bouw van een nieuwe brug.


Het verkeer moet de snelweg verlaten in Geel-Oost en Herentals-Oost en wordt omgeleid via de calamiteitenroutes. De werken maken deel uit van het project Noord-Zuid Kempen.
 
Snelweg dicht vanaf zaterdagavond
Zaterdagavond 2 maart wordt de E313 vanaf 18u afgesloten in de richting van Antwerpen.

Een uur later, omstreeks 19u, gaat ook de rijrichting Hasselt dicht. Uiterlijk maandagochtend 4 maart om 6u wordt de snelweg weer vrijgegeven voor het verkeer.

Vanaf dan rijdt het verkeer ter hoogte van de werf bij Geel-West in beide richtingen wel nog over versmalde rijstroken en geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/uur.
 
Omleidingen voor het verkeer
Het verkeer in de richting van Antwerpen verlaat de E313 via de afrit Geel-Oost (complex 24), volgt calamiteitenroute G en rijdt via Geel-West (complex 23) de snelweg weer op.

Het verkeer naar Hasselt verlaat de snelweg via de afrit Herentals-Oost (complex 22), volgt calamiteitenroute F en rijdt daarna via de gemeentelijke weg Vossendaal naar een tijdelijke oprit van de snelweg richting Hasselt.

Die tijdelijke oprit, bedoeld om de oprit van Geel-Oost te ontlasten, wordt speciaal voor de omleiding ingericht op een plaatselijk bedrijfsterrein in Geel.
 
Wachttijden van meer dan een uur
De afsluiting van de E313 zal ongetwijfeld hinder veroorzaken aan de naburige op- en afritten en op bepaalde lokale wegen tussen Herentals-Oost en Geel-Oost.

Weggebruikers krijgen de raad om de omgeving zoveel mogelijk te vermijden. Het Verkeerscentrum waarschuwt voor files, vooral op zaterdagavond en op zondag vanaf de middag tot in de vooravond. De wachttijden kunnen dan oplopen tot meer dan een uur.

Doorgaand verkeer tussen Limburg en Antwerpen krijgt de raad om te rijden via Brussel. Het verkeer vanuit Antwerpen naar de regio Geel kiest best voor de E34 naar Turnhout en rijdt dan via de N19 naar Geel.
 
Start bouw nieuwe brug
De afsluiting van de snelweg is nodig voor de installatie van een zogeheten overkluizingsconstructie bij Geel-West. De komende maanden bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer daar een nieuwe brug over de snelweg.

Aangezien de snelweg open moet blijven tijdens die bouwwerken, kan er bij de bouw geen gebruik gemaakt worden van klassieke stellingen om de houten bekisting van de nieuwe brug te ondersteunen.

In de plaats daarvan komt er een tijdelijke ondersteuningsconstructie waar het verkeer onderdoor kan: stalen liggers over de hele breedte van de snelweg die rusten op steuntorens. De nieuwe brug wordt gebouwd vlak naast de brug die daar eind 2012 al in gebruik is genomen. Ze moet klaar zijn na de zomer.
 
Noord-Zuid Kempen
De bouw van de nieuwe brug over de E313 kadert in de realisatie van de Noord-Zuid Kempen.Met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over bij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, investeert de Vlaamse overheid in vlottere en veiligere verkeersdoorstroming in de Kempen.
 
 
imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto