Vanaf dit weekend voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) structurele onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E313. Het wegdek wordt vernieuwd op verscheidene plaatsen bij Geel-Oost en Geel-West, vooral richting Antwerpen. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken uitgevoerd tijdens 4 opeenvolgende weekends. Dit weekend bevindt de werf zich tussen Laakdal en Geel-Oost.

Weekend 1: werken tussen Laakdal en Geel-Oost

De eerste fase van de werken moest vorig weekend nog afgeblazen worden wegens slecht weer, maar de weersvoorspellingen voor dit weekend laten ze wel toe. De werken starten vrijdagavond 26 september omstreeks 20.00 uur. Uiterlijk maandagochtend 29 september (05.00 uur) zal alles klaar zijn. Het asfalt van de E313 wordt vernieuwd over een afstand van ruim 2,5 kilometer in de richting van Antwerpen in de buurt van complex Geel-Oost (complex 24).

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen wordt via een doorsteek door de middenberm naar het andere rijvak van de snelweg geleid. In beide richtingen beschikt het verkeer daar maar over 1 rijstrook, wat vertraging kan opleveren.
  • Er wordt één rijstrook vrijgehouden voor eventuele interventies van de hulpdiensten.
  • Richting Antwerpen is het op- en afrittencomplex Geel-Oost afgesloten.
  • Richting Hasselt wordt alleen de oprit afgesloten. De afrit nemen blijft mogelijk.

Eerste 2 weekends van oktober: tussen Geel-Oost en Geel-West

Tijdens de weekends van 3, 4, 5 en 6 oktober en 10, 11, 12 en 13 oktober bevindt de werf zich over een afstand van 5 kilometer tussen Geel-Oost (complex 24) en Geel-West (complex 23).

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen wordt ook deze keer weer via een doorsteek door de middenberm naar het andere rijvak van de snelweg geleid.
  • Er wordt één rijstrook vrijgehouden voor eventuele interventies van de hulpdiensten.
  • Richting Antwerpen wordt de afrit afgesloten. De oprit nemen blijft daar mogelijk.
  • Richting Hasselt wordt alleen de oprit afgesloten. De afrit nemen blijft daar mogelijk.

Weekend 4: werf ter hoogte van Geel-West richting Hasselt

Tijdens het vierde en laatste weekend, van vrijdagavond 17 oktober tot uiterlijk maandagochtend 20 oktober, werkt de aannemer net voor het complex Geel-West (complex 23) over een afstand van ongeveer 1 kilometer.

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen ondervindt geen hinder.
  • Het verkeer in de richting van Hasselt beschikt maar over één rijstrook.
  • Richting Hasselt wordt de afrit Geel-West gedurende enkele uren afgesloten. De oprit richting Hasselt blijft altijd open.

Afhankelijk van het weer

De werken zijn sterk afhankelijk van het weer. Bij zeer nat weer kunnen ze niet uitgevoerd worden. Bovenstaande planning kan dus nog wijzigen als de weersomstandigheden tegenzitten.

Nieuw asfalt heeft tijd nodig om af te koelen. De snelweg blijft dan afgesloten en er is dan ook geen werfactiviteit te zien.