Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) herinnert eraan dat het dit weekend (1 en 2 maart 2014) wegenwerken uitvoert op de E313/E34 en de E19. Het verkeer houdt daar best rekening met hinder en vertragingen.

Vanaf 20.00 uur zaterdagavond tot zondagmiddag omstreeks 12.00 uur wordt er gewerkt op de E313/E34 tussen Ranst en de Antwerpse Ring. Op twee plaatsen in beide richtingen zijn herstellingen nodig om te vermijden dat schade in het wegdek groter wordt. Tijdens de werken beschikt het verkeer ter hoogte van de werven maar over 1 van de 3 rijstroken, wat ernstige hinder zal veroorzaken.

Zaterdag overdag vinden er ook al onderhoudswerken plaats in de berm naast de E19 in de richting van Antwerpen in Kontich. Een mobiele werf schuift op van het Totaltankstation tot het op- en afritcomplex in Kontich (afrit 7). Er wordt een rijstrook afgesloten.

Van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagmiddag 12.00 uur:

op E313/E34 in beide richtingen (tussen Ranst en Antwerpse Ring)

 Er wordt tegelijkertijd gewerkt op 2 plaatsen in beide richtingen op de E313/E34. Daar vertoont het wegdek nu ernstige schade en zijn er putten en barsten in het asfalt. Om te vermijden dat die schade groter wordt en zo een risico kan ontstaan voor de weggebruikers zijn herstellingen met warm asfalt nodig.

In de richting van Antwerpen: tussen de oprit Wommelgem en de Antwerpse Ring. Over een afstand van 350 meter.

  • In de richting van Hasselt: tussen de oprit Wommelgem en de snelwegparking in Ranst. Daar wordt gewerkt over een afstand van anderhalve kilometer.

Om de hinder voor het verkeer zo kort mogelijk te houden, voert AWV de werken ’s nachts en op zondagvoormiddag uit, wanneer er minder verkeer is op de snelweg. Toch moeten de weggebruikers rekening houden met ernstige hinder en vertragingen, want om de werken goed en veilig uit te kunnen voeren is er ter hoogte van de werven maar 1 in plaats van 3 rijstroken beschikbaar. De snelwegparking in Ranst blijft altijd bereikbaar.

De herstelling gebeurt in 2 stappen. Tijdens de nacht wordt het bestaande asfalt opgebroken en vervangen. Daarna, vanaf de ochtend, heeft het nieuwe asfalt nog een afkoelingsperiode nodig. Tijdens die afkoelingsperiode zullen passerende weggebruikers dus geen werfactiviteit op de afgesloten rijstroken zien.

Zaterdag overdag: ook werken op E19 naar Antwerpen in Kontich

Zaterdag 1 maart is de eerste van een reeks van 5 opeenvolgende zaterdagen in maart waarop er ook gewerkt wordt op de E19 van Brussel naar Antwerpen in Kontich. Over een afstand van ongeveer 2 kilometer voert een mobiele werf onderhoudswerken uit in de berm, tussen het Totaltankstation en het complex in Kontich (afrit 7). Ook op de afrit daar wordt gewerkt.

De grachten naast de E19 en de afrit worden geruimd voor een betere afwatering. Tegelijk vinden er ook ingrepen plaats voor hakhoutbeheer. Dat wil zeggen dat bomen en struiken op de taluds worden gesnoeid, opdat ze daarna weer snel kunnen uitschieten tot een jong en dicht groenscherm. Voor meer info: www.hakhoutbeheer.be.

Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, plant AWV de werken telkens op zaterdagen. Er wordt gewerkt met een mobiele werf die plaatselijk de rechterrijstrook en de pechstrook zal innemen. Het verkeer naar Antwerpen beschikt dus plaatselijk maar over twee rijstroken, wat hinder zal veroorzaken. Op de afrit van Kontich rijdt het verkeer over een versmalde rijstrook.