U bent hier

E313 / E34 : spitsstrook tussen Ring Antwerpen en Ranst richting Kempen open

Provincie Antwerpen
28.09.2011 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Het Agentschap Wegen en Verkeer mocht woensdag met wat vertraging rond 16u de spitsstrook op de E313 tussen de Ring Antwerpen en de splitsing E313/E34 in Ranst openstellen. Een spitsstrook biedt een capaciteitsuitbreiding op piekmomenten.


Enkele verkeersongevallen op de E313/E34 waren de oorzaak van de vertraging.
 
Extra capaciteit E313
De E313 tussen de ring rond Antwerpen en de splitsing in Ranst geraakte, zeker tijdens de avondspits, erg verzadigd. Met lange wachttijden tot gevolg. Die piekmomenten veroorzaakten ook hinder op de Ring rond Antwerpen zelf, waar het verkeer ook kwam stilstaan.

Met de aanleg van een spitsstrook wil het Agentschap Wegen en Verkeer een deel van de verzuchtingen van de automobilist wegnemen. Zo zal het verkeer tijdens die piekmomenten ook over de pech-/spitsstrook mogen rijden. Die extra rijbaan genereert meer capaciteit.

Digitaalgestuurde elektronische informatieborden boven elke rijstrook geven aan wanneer het toegelaten is om ook de spitsstrook te gebruiken.

Er is 6,7 miljoen euro geïnvesteerd in aanpassingen van de autoweg en de aankoop en de installatie van deze dynamische verkeersborden.

(beeld AWV)
imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto