Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft beslist om de voor dit weekend (19-22 september) geplande structurele onderhoudswerken op de E313 in de buurt van het complex Geel-West af te gelasten. Er worden dan voor die regio felle onweersbuien voorspeld. Aangezien asfalteringswerk niet mogelijk is bij nat weer, worden de werken een week uitgesteld.

Het was de bedoeling aanstaande vrijdagavond structurele onderhoudswerken aan het wegdek van de E313 op te starten. Dat wegdek wordt de komende weken vernieuwd op verscheidene plaatsen tussen Laakdal en Geel-West, vooral richting Antwerpen. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken uitgevoerd tijdens 4 weekends.

Door het uitstel van de werken voor dit weekend schuift de hele planning op. Hieronder vindt u het aangepaste overzicht. Ook die nieuwe planning kan uiteraard nog wijzigen als de weersomstandigheden tegenzitten. De beslissing over uitvoeren of uitstellen zal telkens genomen worden woensdagmiddag voor de werken.

Fase 1: tussen Laakdal en Geel-Oost richting Antwerpen

Van vrijdagavond 26 september (20.00 uur) tot uiterlijk maandagochtend 29 september (05.00 uur) wordt het asfalt vernieuwd over een afstand van ruim 2,5 kilometer in de buurt van complex Geel-Oost (complex 24).

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen wordt via een doorsteek door de middenberm naar het andere rijvak van de snelweg geleid.
  • Er wordt één rijstrook vrijgehouden voor eventuele interventies van de hulpdiensten.
  • Richting Antwerpen is het op- en afrittencomplex Geel-Oost afgesloten.
  • Richting Hasselt wordt alleen de oprit afgesloten. De afrit nemen, blijft mogelijk.

Fase 2: tussen Geel-Oost en Geel-West richting Antwerpen

Tijdens de weekends van 3, 4, 5 en 6 oktober en 10, 11, 12 en 13  oktober bevindt de werf zich over een afstand van 5 kilometer tussen Geel-Oost (complex 24) en Geel-West (complex 23).

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen wordt via een doorsteek door de middenberm naar het andere rijvak van de snelweg geleid.
  • Er wordt één rijstrook vrijgehouden voor eventuele interventies van de hulpdiensten.
  • Richting Antwerpen wordt de afrit afgesloten. De oprit nemen blijft daar mogelijk.
  • Richting Hasselt wordt alleen de oprit afgesloten. De afrit nemen blijft daar mogelijk.

Fase 3: ter hoogte van Geel-West richting Hasselt

Tijdens het vierde en laatste weekend, van vrijdagavond 17 oktober tot uiterlijk maandagochtend 20 oktober, werkt de aannemer net voor het complex Geel-West (complex 23) over een afstand van circa 1 kilometer.

  • Het verkeer in de richting van Antwerpen ondervindt geen hinder.
  • Het verkeer in de richting van Hasselt beschikt maar over één rijstrook.
  • Richting Hasselt wordt de afrit Geel-West gedurende enkele uren afgesloten. De oprit richting Hasselt blijft altijd open.