Het Agentschap Wegen en Verkeer start op donderdagavond 7 april met een nieuwe fase in de onderhoudswerken op de E313 in de provincie Antwerpen.

Tijdens deze voorlaatste fase van de opknapbeurt van de snelweg komt een strook van 4,75 kilometer in de richting van Antwerpen van net voor Herentals-Oost aan bod. Het op- en afrittencomplex blijft tot maandagochtend 11 april afgesloten.

De werkzaamheden starten net voor complex 22 Herentals-Oost in de rijrichting van Antwerpen. Met uitzondering van het weekend van 5-6 maart zijn dit de eerste herstellingswerken, die plaatsvinden in de rijrichting van Antwerpen.

Ook volgende week, tijdens de laatste fase van de opknapbeurt, wordt er gewerkt in de richting van Antwerpen. De werkzaamheden starten in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 april en eindigen op maandagochtend 11 april. Het complex Herentals-Oost (afrit 22) wordt tijdens de tweede fase volledig afgesloten. Het doorgaande verkeer rijdt immers deels op de pechstrook. Die situatie maakt het te onveilig om het op- en afrittencomplex open te houden.

Voor het verkeer geldt een vergelijkbare situatie als bij vorige fases: automobilisten richting Hasselt beschikken over twee versmalde rijstroken; voor wie richting Antwerpen rijdt, zijn er tijdens weekdagen ook twee versmalde rijstroken beschikbaar. In het weekend en ‘s nachts wordt de werfzone groter en kan het verkeer richting Antwerpen maar over één rijstrook voorbij de werkzaamheden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds 28 februari de toplaag – en op de rechterrijstrook ook de onderlaag – op de E313 tussen Ranst en Ham. Per week neemt de aannemer een specifieke strook onder handen. Intussen zijn de werkzaamheden richting Hasselt afgerond. De komende twee weken vinden de herstellingen plaats in de richting van Antwerpen.

Nieuw brugdek
Ook in deze fase vindt een aantal herstellingswerken plaats aan bruggen op de E313. Het gaat dan telkens om bruggen in het wegdek, waarbij de snelweg fungeert als brug over een lokale weg. Het doorgaande verkeer op de snelweg moet er plaatselijk steeds over één rijstrook. Om de hinder alsnog beperkt te houden, vinden die opknapbeurten ’s avonds of in het weekend plaats.

Opmerking:
Een overzicht van de vernieuwde fasering en een schematische voorstelling van de verkeerssituatie en de fasering vindt u hier.

Foto archief E313.