U bent hier

E313 : ernstige hinder verwacht in Wommelgem tijdens paasvakantie

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
31.03.2022 - 19.50u
Door: Herman Gezelle

Start voorbereidende werken op vrijdagavond 1 april

Vanaf volgende week start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de bouw van een nieuwe brug over de E313 in Wommelgem. Deze vervangt de oude brug van de Wijnegemsteenweg die eerder deze maand tegen de vlakte ging.

De eerste werken omvatten het bouwen van een middenpijler in de middenberm van de E313. Omdat AWV hiervoor in beide richtingen rijstroken op de E313 moet innemen, zijn de werken bewust tijdens de paasvakantie gepland.

Er wordt ernstige verkeershinder verwacht met oplopende verliestijden. Verkeer mijdt tijdens de paasvakantie best zoveel mogelijk de E313 ter hoogte van Wommelgem. Vanaf vrijdagavond 1 april (18u00) starten de werken voor het wijzigen van de verkeerssituatie in de omgeving van de werfzone en wordt meteen hinder verwacht.

Hinder op E313 tijdens paasvakantie

Tijdens de paasvakantie, van vrijdagavond 1 april tot maandagochtend 18 april, wordt de middenpijler van de nieuwe brug in de middenberm van de E313 gebouwd.

Daardoor is er in beide richtingen beperkte doorgang. Tijdens de hele periode rijdt het verkeer richting Antwerpen op de E313 ter hoogte van de werfzone over slechts twee versmalde rijstroken.

Richting Hasselt zijn dit weekend slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar, maar tijdens de rest van de paasvakantie zijn dat er drie. Ter hoogte van de werken geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

AWV start de werkzaamheden op vrijdagavond 1 april met het aanbrengen van tijdelijke wegmarkering. Daarvoor zijn voldoende droge weersomstandigheden en niet te lage temperaturen nodig.

Daarom wordt reeds omstreeks 18u00 het verkeer in de richting van Antwerpen op twee rijstroken geplaatst. Vanaf 20u00 is dat ook het geval voor het verkeer in de richting van Hasselt. Weggebruikers houden dus best rekening met extra hinder aan het einde van de avondspits.

Vermijd de omgeving

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum vragen om de E313 in Wommelgem tijdens de paasvakantie zoveel mogelijk te vermijden. Doorgaand verkeer tussen Antwerpen en Hasselt (en omgekeerd) krijgt de raad om te rijden via Brussel. Verkeer tussen Antwerpen en Eindhoven rijdt om via Breda.

Bestuurders die over de E313 in Wommelgem rijden, moeten rekening houden met ernstige hinder en hoge verliestijden, zeker in de richting van Antwerpen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto