U bent hier

E313 in Geel dit weekend volledig afgesloten

Kempen regio
30.08.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Dit weekend wordt de E313 in Geel volledig afgesloten voor werken in het kader van het mobiliteitsproject Noord Zuid Kempen.

De autosnelweg zal afgesloten zijn vanaf zaterdagavond 1 september 21u voor verkeer richting Antwerpen en vanaf 23u voor verkeer richting Hasselt.

Ten laatste maandagochtend 3 september om 6u wordt de snelweg opnieuw vrijgegeven voor verkeer. Het verkeer wordt zolang omgeleid via de calamiteitenroute en de nabijgelegen op- en afrittencomplexen Herentals-Oost en Geel-Oost.

Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken worden de werken tijdens een weekend uitgevoerd.
 
Verkeerssituatie
Op zaterdagavond 1 september is de snelweg in Geel vanaf 21 u afgesloten voor het verkeer richting Antwerpen en vanaf 23 u voor het verkeer richting Hasselt. Verkeer komende van Antwerpen moet de snelweg verlaten in Herentals-Oost (complex 22) om zijn weg via Geel-West (complex 23) verder te zetten richting Hasselt.

Verkeer komende van Hasselt moet de snelweg verlaten via Geel-Oost (complex 24) om via Geel-West (complex 23) richting Antwerpen te rijden. Uiterlijk maandag 6u wordt de snelweg opnieuw vrijgegeven voor verkeer.

Als de werken vroeger afgerond worden, wordt de snelweg vroeger opengesteld. Het verkeer moet daarna, net zoals vandaag, in beide richtingen over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur.
 
Noord Zuid Kempen
De afsluiting van de snelweg kadert in de realisatie van de Noord Zuid Kempen.

Dit grote infrastructuurproject is momenteel in volle uitvoering. Met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over nabij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, wil Vlaanderen investeren in een vlotte en veilige mobiliteit in de regio.

De bestaande brug over de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Geel-West (complex 23) wordt binnen dit project vervangen door twee nieuwe bruggen, die samen plaats bieden aan twee rijstroken per richting (in plaats van een rijstrook per richting op de huidige brug). Momenteel wordt de eerste brug gebouwd.

Daarvoor werd de E313 in april al een weekend afgesloten en nu dus nog een keer. Ook voor de bouw van de tweede brug zal de snelweg in de toekomst twee maal afgesloten moeten worden.

Er worden bij de uitvoering van de werken heel wat inspanningen geleverd om de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto