U bent hier

E313 in Geel laatste weekend van paasvakantie volledig afgesloten

Kempen regio
05.04.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Tijdens het weekend van 14 en 15 april wordt de E313 in Geel volledig afgesloten voor werken in het kader van de Noord Zuid Kempen.


Tijdens het weekend van 14 en 15 april wordt de E313 in Geel volledig afgesloten voor werken in het kader van de Noord Zuid Kempen. De autosnelweg zal afgesloten zijn vanaf vrijdagavond 13 april 20u voor verkeer richting Antwerpen en vanaf 21u voor verkeer richting Hasselt.

Op maandagochtend 16 april wordt de snelweg ten laatste om 6u opnieuw vrijgegeven voor verkeer.

Het verkeer wordt zolang omgeleid via de calamiteitenroute en de nabijgelegen op- en afrittencomplexen Herentals-Oost en Geel-Oost. Om de hinder voor het verkeer tot een minimum te beperken worden de werken tijdens een weekend uitgevoerd.

Verkeerssituatie
Op vrijdagavond 13 april is de snelweg in Geel vanaf 20 u afgesloten voor het verkeer richting Antwerpen en vanaf 21 u voor het verkeer richting Hasselt. Verkeer komende van Antwerpen moet de snelweg verlaten in Herentals-Oost (complex 22) om zijn weg via Geel-West (complex 23) verder te zetten richting Hasselt.

Verkeer komende van Hasselt moet de snelweg verlaten via Geel-Oost (complex 24) om via Geel-West (complex 23) richting Antwerpen te rijden. Uiterlijk maandag 6u wordt de snelweg opnieuw vrijgegeven voor verkeer. Het verkeer moet daarna in beide richtingen over versmalde rijstroken en er zal een snelheidsbeperking opgelegd worden van 70 km/uur.

Noord Zuid Kempen
De afsluiting van de snelweg kadert in de realisatie van de Noord Zuid Kempen. Dit grote infrastructuurproject is momenteel in volle uitvoering. Met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over nabij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, wil Vlaanderen investeren in een vlotte en veilige mobiliteit in de regio.

De bestaande brug over de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Geel-West (complex 23) wordt binnen dit project vervangen door twee nieuwe bruggen, die samen plaats bieden aan twee rijstroken per richting (in plaats van een rijstrook per richting op de huidige brug).

De voorbije weken werden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van de eerste brug. Er moet nu een ondersteuningsconstructie worden voorzien en daarom is het noodzakelijk dat de snelweg gedurende 2 dagen afgesloten wordt.

Er worden onder meer metalen liggers over de autosnelweg gemonteerd, die later de nieuwe brug zullen ondersteunen. Voor de verdere bouw van de brug kan het verkeer weer over de E313, weliswaar over versmalde rijstroken. Bij de uitvoering van de werken wordt de hinder voor de weggebruiker maximaal beperkt.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 27.11.2021 - 22.51u

KVC Westerlo wint op Lommel in minuut 93 : 0-1

Nationaal | Westerlo 27.11.2021 - 22.29u

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.11.2021 - 18.59u

Minister Crevits steunt onderzoek naar toenemende angst en stress bij jongeren

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 08.26u

30 jaar celstraf voor Surinaamse moordenaar narco

Grobbendonk | Internationaal 27.11.2021 - 01.47u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto