U bent hier

E313 Geel-West vroeger open dan verwacht

Vlaanderen
03.09.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De E313 in Geel-West is sinds zondagmiddag opnieuw in beide richtingen open voor het verkeer. De autosnelweg werd daar zaterdagavond afgesloten voor werken in het kader van het infrastructuurproject Noord-Zuid Kempen.

Hij zou ten laatste maandagochtend om 6 uur terug open gaan, maar de werken verliepen vlotter dan verwacht, waardoor het verkeer er zondag om 13 uur opnieuw langs kon.

Bestuurders moesten tijdens de werken omrijden via de nabijgelegen op- en afrittencomplexen van Herentals-oost en Geel-Oost. Zondagvoormiddag was het druk op de omleidingswegen, maar de politie was ter plaatse om alles in beweging te houden.

De bestaande brug over de E313 ter hoogte van het op-en afrittencomplex Geel-West wordt binnen het project Noord-Zuid Kempen vervangen door twee nieuwe bruggen, die samen plaats bieden aan twee rijstroken per richting, in plaats van een rijstrook per richting op de huidige brug.

Momenteel wordt de eerste brug gebouwd. Daarvoor werd de E313 in april al een weekend afgesloten, en nu dus nog een keer. Ook voor de bouw van de tweede brug zal de snelweg in de toekomst twee maal afgesloten moeten worden.

(belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto