U bent hier

E313 Herentals-Industrie : spectaculair ongeval, geen gewonden - foto"s update

Herentals
20.02.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Woensdagmiddag rond 12.20u gebeurde op de E313 aan Herentals-Industrie buurt Henco richting Antwerpen een spectaculair ongeval met enkele vrachtwagens.

Aan de oprit Herentals-Industrie stond de staart van een lange file na een eerder ongeval in Ranst. Een Belgische trucker merkte die file pas op het laatste moment op.

In een uitwijkmanoeuvre ramde die de oplegger van de vrachtwagen voor hem. Die werd volledig opengescheurd. De aanrijdende truck ging door de vangrail en belandde op zijn kant enkele meter lager in de berm.

De lading 10-tallen biervaten en bierbakken van de aanrijdende camion lag voor een groot deel verspreid over de autosnelweg. 

Er vielen als bij wonder geen gewonden.   Brandweer Herentals had een hele klus om de rijbaan vrij te maken.   Het verkeer kon er enkel via de linkerrijstrook voorbij.

Tot na 19u stonden door het ongeval lange files in de regio Olen, op de Ringlaan Herentals en Geel-West.

Politie raadde aan om over Brussel te rijden,  wilde je  Antwerpen sneller bereiken.

Beelden Franky Van Leeuwen / O.H. / Niels Verellen.

Update 19.15u :
Op de E313 richting Antwerpen is ter hoogte van Herentals de ergste hinder voorbij na het ongeval met enkele vrachtwagens van deze middag.

Om 19uur is de weg er eindelijk volledig vrijgegeven en de file raakt er stilaan opgelost. Ook de opritten Herentals-Oost en Herentals-Industrie zijn weer beschikbaar.

Het takelen van een van de vrachtwagens sleepte verschillende uren aan, aangezien het voertuig in de gracht beland was en geladen was met vaten en bakken bier. Die moesten eerst worden overgeladen.

Heel wat glas van de bierflesjes was bovendien op de weg terechtgekomen. Het verkeer kon enkel nog door via de linkerrijstrook, waardoor er de hele namiddag een lange file stond op de E313.

Omdat de opritten Herentals-Industrie en Herentals-Oost tijdelijk afgesloten werden om de doorstroming enigszins te kunnen verzekeren, raakten ook de lokale wegen behoorlijk verzadigd.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto