U bent hier

E313 : nieuwe fase werken Herentals - Massenhoven dit weekend

Kempen regio
09.08.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Op de E313 tussen Herentals en Massenhoven wordt het wegdek in asfalt over de hele breedte van de rijbaan opnieuw aangelegd in beton. Dit weekend is er een fasewissel gepland ter hoogte van Herentals.

Hierbij zullen beide rijstroken richting Antwerpen een doorsteek maken door de middenberm en wordt de afrit Herentals-West (Grobbendonk) ook richting Antwerpen afgesloten. De verkeerssituatie blijft vanaf dan ongewijzigd tot het einde van de werken. De werken op de E313 tussen Herentals en Massenhoven worden afgerond op 4 oktober.

Wat verandert er?

Richting Antwerpen
Het verkeer richting Antwerpen zal vanaf maandagochtend 13 augustus beschikken over 2 versmalde rijstroken. Beide rijstroken maken een doorsteek door de middenberm.

Het op- en afrittencomplex Herentals-West zal volledig afgesloten zijn in beide richtingen. Het verkeer wordt omgeleid via de op- en afrittencomplexen Herentals-Oost en Massenhoven.

In de nacht van zaterdag 11 augustus op zondag 12 augustus en zondag 12 augustus op maandag 13 augustus zal er tussen 21u en 5u signalisatie worden geplaatst. Zowel richting Antwerpen als richting Hasselt zal er tijdens deze periodes slechts 1 rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer.


Richting Hasselt
Voor het verkeer richting Hasselt verandert er niets. Net als tijdens de vorige fase blijven ook gedurende deze fase blijven er 2 versmalde rijstroken beschikbaar. Enkel tijdens de plaatsing van de signalisatie wordt er 1 extra rijstrook ingenomen.

Laat u niet verrassen...

Deze werf is één van de grote werven van 2012 die vorig jaar werden aangekondigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zet verschillende kanalen in om weggebruikers te informeren over deze werven. Op www.wegenenverkeer.be kunnen weggebruikers alle informatie terugvinden.

Zowel voor de veiligheid van de arbeiders op de werf als van de weggebruikers zelf wordt er bij wegenwerken een snelheidsbeperking opgelegd. Nog te veel automobilisten houden zich niet aan de verlaagde snelheid en brengen daarmee niet enkel zichzelf maar ook de andere weggebruikers en de arbeiders op de werf in gevaar.

Daarom voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer een aantal verplaatsbare flitspalen, die flexibel kunnen worden ingezet, om de snelheidsbeperkingen in de verschillende werfzones te handhaven.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto