U bent hier

E313 Olen: werken geluidsschermen klaar

Olen
27.10.2020 - 16.46u
Door: Mark Jaspers

Om de levenskwaliteit van de omwonenden te verbeteren plaatsten het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Olen dit najaar nieuwe geluidsschermen langs de E313 in Olen.

Het gaat om een zone van ongeveer 600m richting Antwerpen en 800m richting Luik en ter hoogte van Schaatsbergen.

Een dikke maand eerder dan voorzien, worden de werken in de loop van deze week al afgerond. De snelweg en de op- en afritten zijn tegen vrijdagochtend weer in gebruik zoals voorheen.

Half september startte de aannemer met de eerste werken langs de E313 in Olen. In die eerste fase werd er gewerkt in de richting van Antwerpen. Begin oktober wisselde de werkzone van kant, naar de rijrichting Hasselt.

Alle werkzaamheden zijn erg vlot verlopen. Oorspronkelijk was voorzien dat de werken tot eind november zouden duren.

Nachtelijke verkeerswissels

Vanaf woensdagavond 28 oktober 20u wordt het verkeer stap voor stap terug in zijn normale situatie gebracht. Donderdagochtend 29 oktober zal de rijrichting Hasselt terug geopend zijn, inclusief de op- en afrit van het complex 22 'Herentals-Oost'.

Tegen vrijdagochtend zal ook de rijrichting Antwerpen terug geopend zijn op de twee rijstroken.

De onderhoudswerken aan de onderkant van de brug zullen nog even langer in beslag nemen. De gemeenteweg Ven blijft daar dus voorlopig nog onderbroken, vermoedelijk tot begin volgende week.

Opgelet: de fasewissel is afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus mogelijk nog opschuiven.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto