Op de E313 richting Antwerpen zijn vanmidag rond 12.05u vier vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen ter hoogte van Herentals-West Grobbendonk.  Eén truck staat dwars over de weg. Eén persoon raakte zwaargewond en werd naar het AZ Herentals gebracht. Er staat een lange file, wachtende chauffeurs krijgen water.

De Ringlaan rond Herentals is volledig verzadigd.  Tot een uur aanschuiven.

De snelweg richting Antwerpen is volledig versperd. Politie, brandweerzone Kempen  en ziekenwagens zijn ter plaatse. De afhandeling zal volgens het verkeerscentrum nog geruime tijd in beslag nemen. De wagens die tussen Grobbendonk en Olen vast zitten kunnen sinds 13.40u stapvoets over de pechstrook passeren.

Verkeer vanuit Limburg naar Antwerpen en Gent wordt gevraagd via Brussel om te rijden. Ook lokaal is er een omleiding ingesteld. Bestuurders moeten de snelweg verlaten in Herentals-Oost en kunnen er - via calamiteitenroute G - opnieuw op in Herentals-West. Er wordt gevraagd de omgeving te vermijden.

Richting Antwerpen lopen de wachttijden op tot meer dan een uur (vanaf Geel-West). Richting Hasselt staat er een kijkfile van dertig minuten.

De civiele bescherming is ter plaatse en deelt water uit aan de (oudere) mensen in de file.

Update Ringlaan Herentals : 15u

Op de Ringlaan in Herentals is het minstens een uur aanschuiven,  met files in 4 richtingen tot gevolg.

Update 15.55u

Wegpolitie Antwerpen @Wegpolitie_ANT

Ongeval #E313 Herentals rich Ant: takelwerkzaamheden zijn beëindigd. De snelweg is opnieuw vrij voor verkeer. #VeiligThuis gewenst.