Op de E313 richting Antwerpen staat er maandagvoormiddag een file van 10 kilometer, na een dodelijk ongeval in Ranst. De politie heeft de snelweg gesloten aan de opritten Grobbendonk en Massenhoven. Al het verkeer moet via de afrit Herentals-West de snelweg verlaten.

Rond 8.30 uur reed een personenwagen op de rechterrijstrook van de E313 in op een vrachtwagen, wellicht aan de staart van een file. De bestuurder van de wagen kwam om het leven.

Om 10 uur staat er op de E313 een file van 8 kilometer tussen Massenhoven en Ranst, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Al het verkeer moet via Herentals-West de snelweg verlaten. Voertuigen die vaststaan mogen via de busbaan passeren.

Even verderop, bij parking Ranst, was tien minuten voor het dodelijk ongeval een ander ongeval, tussen een bestelwagen en drie personenwagens gebeurd op de linkerrijstrook. Daarbij was er enkel stoffelijke schade.

Door de ongevallen, in combinatie met de ochtendspits, is het verkeer op de E313 richting Antwerpen volledig stilgevallen. (Belga)

Update : Rond 11.30 uur was de weg vrijgemaakt, maar er blijft ernstige hinder. De opritten Massenhoven en Herentals-West zijn opnieuw open.