De E313 is vrijdagochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Alle verkeer moet de snelweg verlaten in Ranst en daar de E34 nemen in de richting van Nederland. Ook de oprit Massenhoven richting Hasselt is tijdelijk afgesloten.

Het Verkeerscentrum verwacht dat de afhandeling lang zal duren, aangezien de materiële schade groot is. Eigenlijk is er sprake van twee ongevallen. Door een eerste, kleiner ongeval waren er al twee rijstroken versperd geraakt en was er file ontstaan.

In de staart van die file reden twee vrachtwagens en een bestelwagen op elkaar in. De bestuurder van de bestelwagen raakte zwaargewond, een van de vrachtwagenbestuurders liep lichte verwondingen op.

Het incident leidt omstreeks 10 uur tot een file op de E313 zelf - achter het ongeval - vanaf Massenhoven en in Massenhoven op de N14, waar het verkeer zich lokaal een weg probeert te zoeken.

Ook om vanop de E313 in Ranst de omleiding naar de E34 te nemen is het lang aanschuiven geblazen, net als op het lokale wegennet tussen E34 en E313. (Belga) Foto M. Aerts/vrt.

Update 13u : de E313 snelweg is terug open voor het verkeer.